FNTT išlaikytinių gauja šį kartą durų nelaužė

Autorius: ‎Alvydas Vėberis Šaltinis: https://www.facebook.com/zilvi... 2017-09-16 18:27:30, skaitė 1090, komentavo 0

FNTT išlaikytinių gauja šį kartą durų nelaužė

Tiesa visada persekiojama. Už ją, persekiojamas Kristus, atidavė net gyvybę.

Šiandien ryte į Fondo duris, be jokio perspėjimo ir skambučio, atvyko juodos spalvos Volkswagen markės automobilis valstyb. Nr EGE 925. Jame sėdėjo trys vyriškiai. Automobilį pasistatė privačioje valdoje prie įėjimo į nomuojamas Fondo patalpas. Ilgai slampinėjo po privačią teritoriją, skambinėjo į duris, delsė. Po 15-20 min. vėžlio žingsniu iš privačios Fondo teritorijos išvažiavo. Fonde budintis apsauginis nekviestiems svečiams durų neatidarė ir jų neįsileido. Kameros užfiksavo nekviestus svečius.

Ne tik nerimauja Daukanto aikštės badautojai, bet gali būti, kad visi aktyvesni Lietuvos piliečiai jau pradedami persekioti. Būkite budrūs ir viešinkite kiekvieną valdžios įtartiną žingsnį. Prezidentė JAV, kaip ir Garliavos įvykių metu. Gali būti, kad įvyks toks pat susidorojimo "pogromas", kaip ir tada. 

Kam priklauso automobilis bandysiu išsiaiškinti.

Netrukus išsiaiškinau, kad tai atvyko FNTT gauja tikrinti Fondo veiklos. Prieš keletą metų, kai fondas gynė savo globotinį, kurį neteisėtai ,,teisingumo vykdytojai" įkalino, taip pat FNTT išlaužę duris, darė kratą. Iš anksto buvo pasiruošę kratos orderį. Net nepaėmę ir nesusipažinę su vedamos buhalterijos dokumentais, pateikė įtarimą dėl nusikaltimo!!! Jų veiksmus apskundus prokuratūrai, įtarimą slėpė, vėliau panaikino. Krėtė fondo buhalteriją net 2 metus, kad kažką rasti. Nors valstybė nėra suteikusi Fondui nei vieno cento, bet išlaikytiniai vis tik rado prie ko prikibti. Kaip kitaip? Jie ir prie medžio prikibtų, kad ne toje vietoje auga. Tipo jiems liko neaišku, kur Fondas išleido savo asmenines lėšas įneštas Fondo reikmėms. Užkliuvo arbatinukas kainavęs 17 litų, kuris nupirktas vienam fondo našlaičiui. Nubaudė, net pagal iškeltą baudžiamąją!!! bylą, daugiau 1000 litų bauda. Jie juk ne tik fiziniai, bet ir dvasinai vargšai. Artimiausiu laiku jų veikla bus aprašyta ir įvardintos visos pavardės. Fondas dirba visuomeniniais pagrindais, padėdamas nuskriaustiesiems, be jokio atlygio.

Fondas gavo ne tik el. paštu kvietimą, po neįvykusio įsiveržimo į Fondo patalpas, bet suskubo dar išsiųsti ir popierinį variantą.

Jį Fondo vadovas Svajūnas Marcinkevičius gavo ir atsakė FNTT pareigūnams sekančiu tekstu:

"Sveiki, pranešimą tiek rašytinį, tiek el.paštu Fondas gavo. Ačiū už jūsų atidumą ir pastangas. Gaila, kad ne visada jos geranoriškos. Praeito patikrinimo metu, buvo išlaužtos Fondo durys, atliekama krata, daromas psichologinis ir fizinis spaudimas. Ganėtinai įžūliai jūsų darbuotojai elgėsi. Fondas yra viešas, todėl bet kokie pareigūnai gali susisiekti telefonu, el. paštu, o ne kaip plėšikai veržtis su gauja darbuotojų į privatų butą ir privačią teritoriją. Mūsų fondo telefonas 8 659 68010. Juo atsilieps arba Fondo vadovas Svajūnas Marcinkevičius, ar Fondo steigėjas Alvydas Veberis, ar kitas fondo (nuomojamose patalpose) esantis narys.

Pagarbiai, 
Fondo vadovas Svajūnas Marcinkevičius"