Renginys baltų kalboms apginti

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rengin... 2017-09-18 10:41:25, skaitė 1863, komentavo 0

Renginys baltų kalboms apginti

screen-shot-2017-09-17-at-11-05-59.png
Baltų gentys V a.

Rugsėjo 22 d., Baltų vienybės dieną, 11-14 val. Vilniuje, Lietuvos Mokslų akademijos Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 3), Lietuvos piliečių iniciatyvinė grupė „TALKA už Lietuvos valstybinę kalbą“ kviečia į renginį-pasitarimą „Apginkime baltų kalbas“.
 
„Kviečiame apsilankyti šiame renginyje. Išsižadėkime bet kokių iliuzijų ir atsisakykime siaurų ambicijų bei smulkių interesų. Pavojus iškilęs ne tik lietuvių kalbai. Grėsmės kalbai klausimas dažnai nesuvokiamas kaip tik todėl, kad į jį nepažvelgiama platesniame kontekste. Pagaliau sąžiningai pripažinkime, kad toliau padrikai veikdami kaip maži ir susiskaldę pilietininkų ir visuomenininkų būreliai tikrai nepajėgsime pakeisti Lietuvos perspektyvų ir išsaugoti Tautos ir valstybės.

Neįmanoma paskirai atsispirti ne tik gimtąją kalbą išdavinėjančių politikų kėslams. Ir toliau būsime bejėgiai veiksmingai pasipriešinti Lietuvos gamtą, Misionierių ansamblį, visą mūsų kultūrinį ir architektūrinį paveldą naikinančiai stambaus kapitalo milijonų ir už juos perkamos teisėsaugos sutelktai jėgai. Taip pat neapginsime per amžius patikrintų mūsų dorovinių normų ir prigimtinės šeimos, istorinės atminties ir iš rankų slystančio suverenumo.

Kol nesusitelksime niekaip neišsikovosime net menkiausio teisingumo savo pačių valstybėje. Tik dėl mūsų pačių egoizmo ir trumparegiškumo gali taip ir neatsirasti jėga, pajėgianti sustabdyti galutinį ir negrįžtamą Tautos išsivaikščiojimą po pasaulį.
 
Suvokdami, kad vienybė ir susitelkimas yra paskutinė Tautos ir valstybės išlikimo galimybė ir viltis, ateisime į renginį. Laukiame ir Jūsų!“, - sakoma organizatorių pranešime.