Kurį sugaus policija vairuojant - parūkiusi žolės ar apgirtusi?

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-09-19 20:14:45, skaitė 1267, komentavo 1

Kurį sugaus policija vairuojant - parūkiusi žolės ar apgirtusi?

Apklausa
- tie kurie manot kad narkomanas bus išaiškintas visada spaudžiat "nykštį žemyn"
- tie kurie manot, kad vairuojantys narkomanai praslys - spaudžiat "nykštį aukštyn"

Lietuvoje 2017 metais dėl neblaivių vairuotojų kaltės keliuose įvyko 126 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti žmonės. Policijos pareigūnai per šiuos metus nustatė 3.620 vairuotojų, kurių girtumas viršijo 1,5 prom.

Šaunuoliai policininkai. Ryškina girtuoklius už vairo. O BET TAČIAU!!! Kvestionai:

1 - Kur statistika apie vartojusius narkotikus ir sulaikytus vairuojant?
2 - Keliems narkotikus vartojusiems yra atimta teisė vairuoti?
3 - Ar aprūpinti policijos ekipažai greitaisiais narkotikų aptikimo testais? Kokiais?
4 - Įvykus avarijai paimamas kraujo mėginys tirti ar nėra alkoholio. Ar tas mėginys yra tiriamas dėl narkotikų? TAI SVARBUS KLAUSIMAS!
5 - Kur statistika apie atimtus leidimus ginklams pakliuvusiems vartojant narkotikus?
6 - Gal Lietuvoje yra kontrolė tik niekas nevažinėja prisiuostes narkotikų?

Ar neprivalėtų nacionalinis ėLėRtĖHąDė kurį puolą ir puola rusai parengti reportažą apie policijos ekipažus ir kokias priemones jie turi išaiškinti narkotikams? Kokie yra greitieji testai - myžalams, prakaitui, seilėms, kraujui? Tai būtų ir prevencijos akcija. Juk dabar kai tikrinimas tik alkoholio kvapas pigiau ir saugiau važiuoti parūkius žolės ar įkalus "ratą" - toks deja naratyvas...

Manote, kad narkomanas tai tik tas kur eina pėsčias į Taborą visas apskretęs purvinas ir apiplyšęs? Manote nėra už vairo kurie apsvaigę nuo žolės ar ekstazio? Va ir apie Taborą. Jei aš daryčiau biznį pardavinėjant - man būtų labai patogu atvežti narkotikus į vieną vietą. Ir pinigus pasiimti vienoje vietoje.

Tuo labiau, kad Taboras jau yra tarptautinis brendas - važiuoja ir baltarusiai. Tik pasirūpinčiau stogu. Nu "dolią" tektų duoti - bet tai atsiperka.

kaip yra Europoje. Oi. atsiprašau. Juk Lietuva irgi Europa. (Jakilaitis vietoj puslapio kur jį rusai puola - geriau sukurtu platformą apie narkotikus - kur pastebėta. Kas prekiauja. Kur prekiauja. Nu maždaug)

Va kaip yra Europoje:

2015 metais Anglijoje ir Velse įsigaliojo naujos taisyklės, papildžiusios jau anksčiau galiojusį draudimą vairuoti vartojus bet kokių narkotikų. Sukūrus naujus mobiliuosius narkotesterius, policija dabar gali tikrinti vairuotojus, juos sustabdžius tiesiog šalikelėje. Vairuotojai baudžiami 5.000 svarų bauda, iki šešerių mėnesių kalėjimo bei draudimu vairuoti mažiausiai vienerius metus, jei prietaisu aptinkamas bent vienos iš aštuonerių ribojamų narkotinių medžiagų,  įskaitant kanapes ir kokainą, bei aštuonerių receptinių vaistų ribojamų kiekių viršijimas.

Skandinavijos šalys, į kurias dažnai lygiuojamės, ir šioje srityje pirmauja. Danijoje šiemet 1200 nubaustųjų už vairavimą apsvaigus nuo narkotikų jau pradėjo reabilitacijos kursus. Tai vienas iš privalomų reikalavimų nubaustiems asmenims norint atgauti vairavimo teises.

Vokietijoje bausmė už narkotikų vartojimą nustatyta kraujo tyrimais:

  • Nuo 250 iki 1500 € bauda
  • 1 - 2 mėnesių draudimas vairuoti ir 4 taškai Flensburge
  • Teisių išdavimo įstaigai - 400 €, MPU IDIOTENTEST kursai: 1000 €, šlapimo mėginių ir plaukų analizės išlaidos: 200-600 €, bendros išlaidos: 1.600-2.000 €).
  • Iki vienerių metų testavimas  (šlapimo mėginių) dėl  vairuotojo pažymėjimo grąžinimo.