Lenkijos premjerė Beata Šidlo: Sprendimas dėl pabėgėlių perkėlimo nepasiteisino ir neišsprendė problemos

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-09-20 21:34:01, skaitė 958, komentavo 0

Lenkijos premjerė Beata Šidlo: Sprendimas dėl pabėgėlių perkėlimo nepasiteisino ir neišsprendė problemos

https://2.bp.blogspot.com/-vVUNXCvpBSM/WcKnicxFXgI/AAAAAAAAFx4/6HuMmO8ZaKAYoxMvbF9fEyJmnH6RrsIKACLcBGAs/s1600/bbff5b731d644be984f80b62e9272a9e.jpeg

Mūsų regiono pavyzdys parodo, kad išmintinga ekonomikos ir saugumo politika atneša gerus rezultatus. Šiandien Bulgarija gali pasigirti puikiais ekonomikos rezultatais, taip pat kaip ir Lenkija. Tai pasiekimai, kuriais mes didžiuojamės. Kad visa ES taip vystytųsi, Sąjunga turi būti saugi, solidari ir vieninga. Jeigu mes neleisime mūsų suskaldyti, tai mes susivienysime pagrindiniais klausimais - pasakė Lenkijos premjerė Beata Šidlo spaudos konferencijoje su Bulgarijos premjeru Boiko Borisovu.

Tarp klausimų, kurie buvo užduodami spaudos konferencijoje Lenkijos ir Bulgarijos premjerams, buvo apie masinę imigraciją į Europą.

Mes neslepiame, kad dabartinė Lenkijos vyriausybė skaito, kad pabėgėlių perkėlimo nutarimas, kuris buvo priimtas be gilaus valstybių-narių aptarimo, buvo klaida. Nepasitvirtino ir neišsprendė šios problemos. Lenkija tai daro ir stiprina humanitarinę pagalbą. Mes skaitome, kad kai kurie iš jūsų, ypač senosios ES, bando suskaldyti Europą, kad pirmiausiai išsaugoti savo asmeninius interesus. Mes skaitome, kad ES būtina vienybė – pažymėjo Šidlo.

Bulgarijos vyriausybės vadovas pasakė: Lenkija ir Bulgarija yra šalys, kurios skaito, kad ES vienybė yra jos vystymosi pagrindas. Mes neleisime mūsų suskaldyti. Kiekvienoje ES Taryboje aš apie tai kalbėjau, ką reikia padaryti, kad mes neturėtume problemų su pabėgėliais. Reikia uždaryti visas ES sienas, sausumos ir jūros ir leisti jas pereiti tiktai įstatymų numatytu pagrindu, pasienio punktuose. Tiems, kas bėga nuo karo, mes galime padėti, bet ekonominiai migrantai tai jau kita tema.

https://wpolityce.pl/polityka/358612-premier-szydlo-zdecydowanie-decyzje-o-relokacji-uchodzcow-nie-sprawdzily-sie-i-nie-rozwiazaly-problemu