Bendra Lenkijos ir Vengrijos premjerų spaudos konferencija. Orbanas: "ES nėra vietos politinei inkvizicijai. Tai, kas vyksta Lenkijos atžvilgiu yra nepagarba"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-09-23 15:25:08, skaitė 879, komentavo 1

Bendra Lenkijos ir Vengrijos premjerų spaudos konferencija. Orbanas:

https://2.bp.blogspot.com/-QFb24ZPrlDQ/WcUOJBS-4TI/AAAAAAAAFz8/fb61SqQI5hgqsB75y87gM0kgELcbNcsmQCLcBGAs/s1600/fe63dd0fd4f244e683b3a51f16ea1d8b%2B%25281%2529.jpeg

Šiandien su vienos dienos oficialiu vizitu į Varšuvą atvyko Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas. Vizitas prasidėjo 11 valandą Varšuvos laiku jo susitikimu su Lenkijos premjere Beata Szydlo. Po susitikimo įvyko abiejų valstybių premjerų spaudos konferencija.

Lenkijos ministrė pirmininkė Beata Szydlo bendroje spaudos konferencijoje su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu pasakė: Šiandienos susitikimas buvo dar viena puiki proga draugiškam pokalbiui, draugiškam dialogui. Dėkojame, kad priėmėte kvietimą ir esate čia su mumis. Aš padėkojau ministrui pirmininkui per mūsų pokalbį už gerą, intensyvų Vengrijos pirmininkavimą Višegrado grupei. Mums šis formatas yra visada svarbus, išlieka arena, galbūt artimiausiam bendradarbiavimai mūsų Europos regione.

Ji pridūrė, kad derybos susijusios su bendrais veiklos planais ateinančioms savaitėms ir mėnesiams.

Tai, žinoma, yra planai, susiję su ES darbotvarke, tačiau taip pat kalbėjome apie Višegrado grupės ateitį. Mes susitarėme, kad šis formatas yra labai svarbus tiek mūsų valstybėms, tiek regionui. Šiuo metu patvirtinome bendrą Varšuvos ir Budapešto poziciją dėl tokių svarbių klausimų kaip saugumas ar būdai, kaip spręsti migracijos krizę. Mūsų pozicija dėl nelegalios migracijos buvo teisinga. Mes priimame žinion Europos teismo sprendimą, tačiau pagrindiniu mūsų veiksmų prioritetu turi būti mūsų piliečių saugumas. Mes remiame ES veiksmus dėl pagalbos labiausiai migrantų paveiktoms šalims ir pagrindinėms migracijos priežastims pašalinti. Mes taip pat aptarėme dabartinę Europos darbotvarkę, - pasakė Ministrė Pirmininkė Szydlo.

Mane džiugina bendra Lenkijos ir Vengrijos pozicijai dėl ES darbuotojų komandiravimo taisyklių. Šiuo atveju mes tikimės rasti kompromisinius sprendimus, - pridūrė ministrė pirmininkė Beata Szydlo konferencijoje su Viktoru Orbanu.

Savo ruožtu Viktoras Orbanas pasakė, kad atvykęs į Lenkiją džiaugiasi šio labai sėkmingos Europos Sąjungos valstybės svetingumu.

Kai mes žiūrime į Lenkiją, galime pasakyti, kad ES be jūsų būtų daug skurdesnė šeima. Lenkijos ekonomika yra visos ES lokomotyvas. Nekukliai pasakysiu, kad Lenkijai ant kulnų lipa Čekija ir Slovakija. Šiandien jis sutinka su dviejų regiono valstybių premjerais, be kurių šalių ES rezultatai būtų daug silpnesni, o ES projektas nebūtų pasiekęs sėkmės, - pabrėžė Vengrijos premjeras.

Kalbėdamas apie Europos Sąjungos elgesį Lenkijos atžvilgiu, jis pabrėžė, kad tai yra nepagarba.

Tai, kas vyksta ES Lenkijos atžvilgiu, yra nepagarba. Tai ne tik politinė klaida, nepagrįsta, bet tai nepagarba. Manau, kad su Lenkija turėtume kalbėti pagarbiai. Kaip parašyta sutartyje, - pabrėžė jis.

Mes kalbėjomės apie mūsų ginčus su ES. Aš įsiklausiau į premjerės argumentus dėl teisinės valstybės. Tarp kitko, aš gerai žinau šios bylos detales ir priėjau išvados, kad Lenkijos kritika dėl teisės išprievartavimo yra nepagrįsta. Vengrija iš viso prieš, kad kokios nors valstybės atžvilgiu būtų tokie kaltinimai, - pasakė Viktoras Orbanas.

ES nėra vietos politiniai inkvizicijai, - pasakė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.

93fa658576da4069b602fa1ec8cd9a87.jpeg

Po šio susitikimo įvyko Vengrijos premjero Viktoro Orbano susitikimas su Lenkijos valdančiosios partijos Tvarka ir teisingumas (PiS) pirmininku Jaroslavu Kačinskiu ir Lenkijos seimo pirmininku.

Šaltiniai:

https://wpolityce.pl/polityka/358975-wspolna-konferencja-premierow-polski-i-wegier-orban-nie-ma-miejsca-dla-inkwizycji-politycznej-w-ue-to-co-sie-dzieje-wobec-polski-to-brak-szacunku

https://wpolityce.pl/polityka/358979-premier-wegier-viktor-orban-spotkal-sie-z-jaroslawem-kaczynskim-i-marszalkami-sejmu-mazurek-bardzo-dobre-spotkanie-ciekawe-plany-na-przyszlosc

P.S. Nuoširdžiai pavydžiu lenkams ir vengrams jų premjerų. Mes gi turime premjero parodiją ir prezidento iškamšą-kaliausę Rusijai ir mums gąsdinti.