Socialdemokratai palieka koaliciją su "valstiečiais"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/politics... 2017-09-23 15:32:02, skaitė 996, komentavo 2

Socialdemokratai palieka koaliciją su

Socialdemokratų partija, archyvinė nuotrauka
Socialdemokratų partija, archyvinė nuotrauka

Šeštadienį Socialdemokratų partijos taryba nusprendė palikti valdančiąją koaliciją

VILNIUS, rugsėjo 23 — Sputnik. Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba šeštadienį nusprendė trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), pranešė LRT.

Partijos Facebook paskyroje taip pat pasirodė pranešimas apie sprendimą palikti koaliciją.

Už tokį žingsnį balsavo 140 partijos tarybos nariai, o prieš buvo 46. Balsavime dalyvavo 187 iš 235 tarybos narių.

Socialdemokratų partija pastaruosius keletą mėnesių vykdė savo skyrių apklausą. 44 iš 60-ies jos skyrių siūlė trauktis iš valdančiosios koalicijos su "valstiečiais". Persiderėti dėl koalicijos sutarties siūlė aštuoni skyriai, septyni buvo už darbą koalicijoje, vienas nepareiškė nuomonės.

Partijos duomenimis, skyriuose, kurie nepritarė pasitraukimui, metų pradžioje buvo per 2,4 tūkstančių narių, norą persiderėti dėl koalicijos sutarties pareiškusiuose skyriuose — 2,1 tūkstančių narių. Šiuo metu LSDP iš viso priklauso 19,7 tūkstančių narių.

Koalicijos sutartį su LVŽS socialdemokratai sudarė po pernai rinkimų vykusių Seimo rinkimų. Jiems priklauso trys ministrų portfeliai, keturių parlamento komitetų pirmininkų postai.

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau yra sakęs, kad trys socialdemokratų deleguoti ministrai, įskaitant ir nepartinę teisingumo ministrę Mildą Vainiutę, galėtų likti vyriausybėje ir po partijos pasitraukimo iš koalicijos. LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis po LSDP sprendimo LRT RADIJUI taip pat teigė, kad "valstiečiai" neturi ketinimo keisti socialdemokratų deleguotų ministrų.

Anksčiau vienintelis ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius buvo pareiškęs, kad atsistatydins, partijai nusprendus pasitraukti iš valdančiosios daugumos.