Replika apie susirinkimų įstatymą

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-10-02 16:17:00, skaitė 1080, komentavo 0

Replika apie susirinkimų įstatymą

LIETUVOS RESPUBLIKOS SUSIRINKIMŲ Į S T A T Y M A S
1993 m. gruodžio 2 d. Nr. I-317
Vilnius
I. BENDROJI DALIS

1 straipsnis. Įstatymo paskirtis

Šis įstatymas nustato Lietuvos Respublikos piliečių konstitucinės teisės rinktis be ginklo į taikius susirinkimus ... DAUGTAŠKIS

Atkreipiam dėmesį į "LIETUVOS RESPUBLIKOS PILIEČIŲ".

Na o dabar smagumai. Demokratijoje yra kaip - žmogus gali daryti viską, kas neuždrausta įstatymais: šlovinti Putiną. Agituoti prieš NATO ir ES. Va pvz su Burokevičiaus portretu nepavaikščiosi - komunizmo simbolis škia. (Grybauskaitės portretas nėra komunizmo simbolis?)

Pamodeliuojam situaciją. Lietuvos pilietis pamatė jog irakietės vaikas kokių trejų metų vaikšto po Ruklą vienas be suaugusiojo. Praneša policijai. Tie tą vaiką paima ir išsiveža. Irakietė nepasikaria. Ji sukviečia savo tikybos vyrus prie Seimo. Kokį šimtą. Su virtuviniais peiliais (tai nėra ginklas), su molotovo kokteiliais ir kaukėmis. Nu ir jie ten šoka taikius šokius ir arabiškas dainas niūniuoja.

Prie tų asmenų prieina policininkas ir pradeda pasakoti jiems apie Lietuvos susirinkimų įstatymą ir dar pareikalauja išsivaikščioti. O tai bus panaudota jėga. Visokie šarvuočiai ir vandens patrankos bei guminės kulkos.

Kadangi tie irakiečiai nėra Lietuvos piliečiai - logiška, kad susirinkimų įstatymas jiems negalioja nė biškio. Jie gali rinktis su kaukėmis, peiliais, molotovo kokteiliais. Nu arabai mėtyti molotovo kokteilius nėra įgude. Jie moka baranams perpjauti gerkles. Bet va koks šimtas ukrainiečių turėdami po du butelius molotovo kokteilių mikliai sudegintų visus šarvuočius su tom vandens patrankomis. Šarvuočių ekipažai atsiminkit - galit iškepti ir nespėsit pabėgti. Tie vyrukai moka padeginėti. Pamenat Maidaną? Dabar jie gali stovėti prieš jus.

Ar teisėtas bus policijos reikalavimas laikytis susirinkimų įstatymo kitų Valstybių piliečių, jei įstatymas parašytas Lietuvos piliečiams?

Manau, kad ne. Joks įstatymas nedraudžia taikiai susirinkti kitų valstybių pilečiams Lietuvoje bet kada ir belekur. O kadangi susirinkimų įstatymas jiems negalioja jie gali būti su kaukėmis turėti su savimi virtuvinius peilius.

Ir kiekvienas policijos reikalavimas bus neteisėtas. Kiekvienas advokatas tai jums įrodys.

Šauliai paaiškino kas nėra ginklai - virtuviniai peiliai, kaltai, padegti aerozoliai. Pridedu skrynus.

Nu ką Lietuva? Šokiai ant grėblių?