Lietuvos Užsienio reikalų ministerija palaikė Ispanijos vientisumą

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: http://alkas.lt/2017/10/05/lie... 2017-10-07 09:31:20, skaitė 844, komentavo 3

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija palaikė Ispanijos vientisumą

---
Tomas Baranauskas
Lietuvos komjaunimo ministras palaikė Ispanijos vientisumą.
---
Milda Bartasiunaite
Nuo kada Lietuvos URM tapo Ispanijos Konstitucijos straipsnių aiškintoja? Gal ten taip pat egzistuoja Konstitucinės dvasios. 
Tiesa, Linkevičius "pamiršo" išreikšti susirūpinimą dėl panaudotos perteklinės jėgos, susidorojant su referendumo dalyviais. Madridui galima, o Janukovičiui - niu niu niu.
Dvigubi standartai? - Ne, negirdėjom...
https://www.urm.lt/…/uzsienio-reikalu-ministerijos-pareiski…
---

IMG_7506_resize.jpg
Linas Antanas Linkevičius | Alkas.lt, A. Sartanavičiaus nuotr.

Gerokai atsilikdama nuo kitų Katalonijos referendumo vertintojų, Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerija ketvirtadienio popietę paskelbė pareiškimą „dėl referendumo Katalonijoje“, kuriame trumpai pasisakė dėl sekmadienį įvykusio referendumo.

Anot jokios partijos neatstovaujančio ministro Lino Linkevičiaus vadovaujamos ministerijos, „2017 metų spalio 1 dieną įvykęs referendumas Katalonijoje neatitiko Ispanijos Konstitucijos nuostatų“.Pareiškime taip pat pažymima, kad „Lietuva tvirtai remia Ispanijos Karalystės teritorinį vientisumą ir suverenitetą. Turi galioti įstatymo viršenybė“.

Tačiau Lietuvos Užsienio reikalų ministerija niekaip nereagavo į sekmadienį Ispanijos policijos vykdytą smurtą prieš referendumo dalyvius, o pareiškimo pabaigoje įrašė dviprasmišką sakinį: „Abi pusės yra raginamos pradėti konstruktyvų dialogą ir sumažinti įtampą“, iš kurio galima suprasti, kad smurtininkus bei smurto aukas traktuoja kaip vienodai atsakingus už „įtampą“.