Mūsų sąjūdistų sukurta sistema tuo minta, ant to laikosi

Autorius: Nijolė Oželytė Šaltinis: https://www.facebook.com/nijol... 2017-10-10 07:51:41, skaitė 1580, komentavo 1

Mūsų sąjūdistų sukurta sistema tuo minta, ant to laikosi

Apie nepakeliamą išsipurvinimo jausmą: mergaites Vilniuje pėsčiųjų perėjoje partrenkė džipą vairavęs advokatas. Gražuolis vaikas reanimacijoje, o tėvai kviečia atsiliepti liudininkus. KODĖL? Ar iš anksto aišku, kad bandys išsisukti, kaip tai daro jo slidūs, bet nesolidūs kolegos?

Ta proga ir vėl supykino nuo bjauraus išsivoliojimo svetimame purve, kuriame neseniai teko sudalyvauti, kurio neišeina nusiplauti, nes tam nerandu jokių priemonių. Iš seniai pažįstamų, Lt užkampyje gyvenančių žmonių išgirdau, kad jų šeimą ištikusioje bėdoje (baudžiamoji byla dėl sunkaus nusikaltimo šeimos nariui ) už didelius pinigus padėti siūlosi advokatas.

Jis reikalauja krūvos pinigų, sakosi ( tiesiai šviesiai ir be jokios gėdos), kad tie dideli pinigai ne sau, savo dalį jau gavo, kad pusę prokurorui, pusę teisėjui atiduos, o už tai jų šeimos narys gaus tik pusę jam priklausančio įkalinimo termino. Žmonės tokių pinigų neturi, reikalauti iš jų dalyvauti nusikalstamos veikos modelio imitavime be šansų, nes jie realioje bėdoje, jie paprasti, skausmo prislėgti, jokie ne didvyriai.

Aš tą advokato brudo istoriją žinau iš pirmų lūpų ir KĄ?????? Ką galiu padaryti ???? Ji mane slegia, nes jaučiu atsakomybę - juk tas niekšas darbuosis ir toliau. Tokiu pat būdu.

Susisiekiau su pažįstamu žmogumi iš advokatūros, kuris dirba kitoje, ne baudžiamųjų bylų srityje. Paklausiau patarimo, ką daryti, gal pagarsinti pavardę? Išgirdau, kad gausiu teistumą, nes neturiu įrodymų, tikrai žinau, kad niekas neliudytų. Ir dar - man buvo pasakyta, kad visi tos sistemos žmonės - ir prokurorai, ir teisėjai - puikiai viską žino, sistema tuo minta, ant to laikosi.

Todėl ir šiurpstame visi - garsių suėmimų yra, o nuteistųjų - NULIS. Masiulis,uspaskis, už kunkolu Lietuvą laikantis koncernas su kurlianskiais ir mockais - kainos klausimas, o derybos, kaip žinia,reikalauja laiko, kuriam praėjus sutariama ir viskas baigiasi “taikos sutartimis” tarp pasidalinusiųjų ir riebia begėdiška špyga visuomenei į veidą.

Prisiminiau savo pokalbį su advokatais amerikiečiais, kurie man paaiškino, kuo skiriasi amerikietiški advokatai nuo lietuviškų : amerikietis advokatas, jei jam jo ginamasis prisipažins tikrai nusikaltęs, niekada nepatars jam meluoti ir patys nemeluos, tik stengsis sumažinti bausmę teisiniais argumentais. O lietuviški advokatai elgiasi rusiškoje tradicijoje - ir patys meluos, vadindami melą advokato darbo metodu, ir ginamajam patars meluoti ( kas tapo viešai žinoma ir iš uspaskio partijos bylos).

Taip ir gyvename. Kreivai. Visi viską žino ir visi tyli. Juodais pinigais apsiperka, todėl kainos nešiurpina.

Atsiprašau, kad išpyliau jums ant galvos šitą š..., bet negaliu savyje jo laikyti, o dėti nėra kur ir kaip...