Solidarumas su pabėgėliais - sugrąžinti juos į namus, sako Viktoras Orbanas

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-10-13 07:19:35, skaitė 647, komentavo 0

Solidarumas su pabėgėliais - sugrąžinti juos į namus, sako Viktoras Orbanas

https://3.bp.blogspot.com/-YOoN9XTYZxY/Wd-XiRZSgeI/AAAAAAAAGJY/vzNZY7DRswYAIPsrFVdDrXWigkkB_yVFgCLcBGAs/s1600/6ae4c8f8267a419cbfe4e9d165da05c3.jpeg

Konferencijoje, skirtoje krikščionių persekiojimui, šį ketvirtadienį, Vengrijos Premjeras Viktoras Orbanas pasakė, kad ES migracijos politika kelia grėsmę europinėms vertybėms ir Europos krikščioniškam charakteriui, rašoma lenkų dienraštyje wPolytice.

ES migracijos politika, po kelių kartų pilnai pakeis jos peizažą, kultūrą, etninę sudėtį ir krikščionišką charakterį – pasakė Orbanas.

Jo nuomone, krikščionybė yra labiausiai persekiojama pastaruoju metu pasaulyje, tuo tarpu pranešimų apie krikščionių persekiojimus Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose spaudoje reikia ieškoti su „didinimo stiklu“.

Orbano nuomone, problemų nereikia vežti į Europą, o jas reikia spręsti vietoje.

Orbanas pasakė: „Mes, Vengrai, norime, kad sirų, irakiečių ir nigeriečių krikščionys kaip galima greičiau galėtų sugrįžti į žemę, kur gyveno jų protėviai šimtus metų, tai mes vadiname vengrų solidarumu.“

Vengrija padeda atstatyti krikščionių šventyklas šiose šalyse, skiria stipendijas nuo musulmonų represijų nukentėjusiems krikščionims, kad jie vėliau galėtų sugrįžti ir būti naudingi savo bendruomenėms.

Vengrija skyrė 2 milijonus dolerių Irako miesto Teskopa (Теl-Skuf) atstatymui, netoli Mosulo, kur gyvena chaldėjų tikintieji, milijoną dolerių rekonstrukcijai mokyklos ir palaikymui klinikos Irako mieste Irbilu, o taip pat 1,1 milijono dolerių sirų katalikų ir ortodoksų bažnyčioms.