Girti NATO kariai surengė muštynes bare Rukloje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/society/... 2017-10-16 20:05:18, skaitė 1430, komentavo 2

Girti NATO kariai surengė muštynes bare Rukloje

Vokietijos kariai, archyvinė nuotrauka
Vokietijos kariai, archyvinė nuotrauka

Bare Rukloje gėrusius ir susipešusius NATO misiją pasienyje su Rusija atliekančius Vokietijos karius teko išskirti policijai

VILNIUS, spalio 15 — Sputnik. Vokietijos kariai iš Rukloje dislokuoto tarptautinio NATO bataliono vietiniame bare padaugino alkoholio ir surengė muštynes, praneša Sputnik Deutschland.

Šis incidentas įvyko Rukloje praėjusią savaitę, tačiau žinoma apie jį tapo tik dabar.

Apie antrą valandą nakties neblaivūs NATO nariai pradėjo ginčą, kuris peraugo į muštynes. Į konfliktą įsikišo policija. Vienas karys buvo hospitalizuotas su traumomis, kiti — pristatyti į kareivines.

Tai jau ne pirmas įvykis, susijęs su NATO kariais Baltijos šalyse.

Liepos 1 dienos vakare Nyderlandų kariai iš Lietuvoje dislokuoto tarptautinio NATO bataliono surengė muštynes Vilniaus restorane dėl neapmokėtos sąskaitos. Du kariai sumušė 32 metų vyrą, dar du stovėjo šalia ir stebėjo.

Birželio pradžioje keturi iš Lietuvoje dislokuotų Vokietijos karių išgėrę sukėlė muštynes Jonavoje ir pateko į ligoninę. Kariai dėvėjo civilių drabužius ir, matyt, turėjo laisvadienį.

Be to, vasario mėnesį penki Čekijos kariai — taip pat civilių drabužiais — agresyviai reikalavo įleisti juos į naktinį klubą. Aišku, jie buvo girti. Vėliau šie "anti-Šveikai" buvo išsiųsti namo, į Čekiją.

Vykdant Rytų NATO sparno stiprinimo misiją (Enhanced Forward Presence) Lietuvoje dislokuoti apie 500 Vokietijos karių.