Latvija nepriims "pabėgėlių"

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.lt/20... 2017-10-21 10:54:32, skaitė 986, komentavo 0

Latvija nepriims

https://4.bp.blogspot.com/-YPL25KUW8T4/Wel4DX-u1II/AAAAAAAAGPs/Flyiv_UTHjkbHlEulDMpvGBW4FtzX2KmgCLcBGAs/s1600/maris-kucinskis-47104885.jpg

Lаtvijos žinių agentūra „Leta“ pranešė, kad Latvija negali priimti papildo „pabėgėlių“ skaičiaus. Apie tai Europos Komisijos pirmininką Žaną Klodą Junkerį informavo Latvijos premjeras Maris Kučinskis jų susitikime Briuselyje.

Susitikimo metu buvo aptariami ES ateities klausimai, taip pat ir ES biudžetas po 2020 metų, migracija, galima EK parama Latvijos valstiečiams, nukentėjusiems nuo potvynio.

Kučinskis pažymėjo, kad Latvija solidariai dalyvauja sprendžiant migracijos krizę ir vykdo savo įsipareigojimus, tačiau papildomo skaičiaus „pabėgėlių“ ji negali priimti. Latvija laikosi aiškios pozicijos – dalyvavimas perkėlime žmonių, kurie prašo prieglobsčio, turi būti laisvanoriškas.

Dėl 2020 metų biudžeto šalys priėjo nuomonės, kad ES fondai neturi mažėti. Latvija daro kas įmanoma, kad kuo greičiau pasiekti vidutinio ES pragyvenimo lygio, vykdo reikalingas reformas, bet ES fondų palaikymas ateityje turės didelę reikšmę, pažymėjo Latvijos premjeras Kučinskis.

Šaltinis:

http://rus.delfi.lv/news/daily/latvia/kuchinskis-zayavil-prezidentu-evrokomissii-chto-latviya-dopolnitelno-ne-primet-bezhencev.d