Policija už 179 tūkst Eur. nusipirko robotą išminuotoją iš įmonės turinčios vieną darbuotoją. Valio

Autorius: Policijos korupcija bananu respublikoje Šaltinis: http://meslaisvi.lt/2017/10/25... 2017-10-25 22:02:39, skaitė 769, komentavo 1

Policija už 179 tūkst Eur. nusipirko robotą išminuotoją iš įmonės turinčios vieną darbuotoją. Valio

3.ROV_Vanguard_main

Vasaros pradžioje rašėme, kad Lietuvos policijos departamentas paskelbė, kad pirks išminavimo robotą su manipuliatoriumi darbui transporte. Galų gale ši prekė bus nupirkta iš laimėjusios viešą konkursą UAB PMS LT . Šioje įmonėje dirba vienas darbuotojas, jos vadovas Juozas Sargūnas. Vilniuje registruotos įmonės savininkas spalio 2 dieną su policijos departamentu pasirašė sutartį už 178 tūkst. 998 Eur. Tiek policijai kainuos išminuotojas.

Robotas bus skirtas dirbti lauko sąlygomis, valdomas laidais ir radijo bangomis. Robotas turės sugebėti apžiūrėti, perkelti ar sunaikinti įtartinus objektus .Sistema susideda iš mobilios platformos ant kurio tvirtinamas manipuliatorius ir pagrindinė spalvoto vaizdo stebėjimo kamera, roboto valdymo konsolės, papildomos įrangos.

Naujo policijos pirkinio važiuoklė numatyta ratinė arba vikšrinė , pritaikyta lipti laiptais, važiuoti smėlėtu ar snieguotu gruntu. Važiuoklės varikliai turės būti varomi akumuliatoriais. Robotas turės priekinę ir galinę vaizdo kameras, galinčias filmuoti tamsoje. Jis turi sugebėti pakelti svorį: šalia savęs ne mažiau kaip 20 kg, ištiesus manipuliatorių ne mažiau kaip 5 kg.

Įdomi detalė, robotas išminuotojas papildomai turi turėti laikiklį vandens patrankai su spalvoto vaizdo kamera ir 2 lazeriniais taikikliais vandens patrankos nutaikymui.