Mados istorikas Vasiljevas: Statkevičius turi teisę pareikšti savo nuomonę

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/russia/2... 2017-10-26 13:01:48, skaitė 1110, komentavo 0

Mados istorikas Vasiljevas: Statkevičius turi teisę pareikšti savo nuomonę

Mados istorikas Aleksandras Vasiljevas, archyvinė nuotrauka
Mados istorikas Aleksandras Vasiljevas, archyvinė nuotrauka

Kiekvienas žmogus, turi teisę į asmeninę nuomonę, tai ir yra žodžio laisvė, įsitikinęs mados istorikas Aleksandras Vasiljevas

VILNIUS, spalio 25 — Sputnik. Mados istorikas Aleksandras Vasiljevas įsitikinęs, kad mados dizaineris Juozas Statkevičius turėjo teisę pareikšti savo nuomonę apie padėtį Lietuvoje.

Anksčiau Statkevičius davė išskirtinį interviu Sputnik Lietuva, kuriame dizaineris tarė žodį apie Lietuvos vidaus problemas ir jų sprendimo nebuvimą, kritikavo lietuvišką propagandą ir išreiškė meilę Rusijai.

Po to Statkevičių užgriuvo kritikos lavina socialinuose tinkluose ir žiniasklaidoje. Televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas savo Facebook puslapyje už pokalbį su Sputnik pavadino Statkevičių "skuduru", o dienraštis Delfi pareiškė, kad dizaineris davė interviu "Kramliaus ruporui".

"Manau, kad kiekvienas žmogus, turi teisę į asmeninę nuomonę — tai žodžio laisvė. Kiekvienas žmogus gali kalbėti apie klimatą, apie virtuvę, apie politiką, apie ekonomiką, apie kultūrą — tai yra asmeninis reikalas. Kitas reikalas — patinka tai visuomenei ar nepatinka, tai jau antras klausimas. Aš irgi tokiu atveju galiu pasakyti: tegul politikai nekalba apie kultūrą, o jie kalba. Tegul politikai neteiia kultūros veikėjų. Bet jie juk teisia", — sakė Sputnik Vasiljevas.

Tačiau, mados istorikas mano, kad kolega iš Lietuvos galėjo turėti ir kitų tokių pareiškimų priežasčių.

"Aš jo visiškai nekaltinu už tai, ką jis pasakė. Bet aš matau tame visiškai kitokią priežastį. Motyvą žmogaus, kuris išsakė visą tai amžiaus vingyje (šiais metais dizaineriui sukako 49 metai — Sputnik). Jis yra nuostabus dizaineris, bet, galbūt, nepakankamai pripažintas pasaulyje", — sakė Vasilijevas.

Jo nuomone, Statkevičius kaip modeliuotojas norėtų pripažinimo ir Rusijoje, tačiau nėra tuo įsitikinęs.