Idėja Lietuvai: agresoriai žinotų, kad į juos gali šauti iš kiekvienos laiptinės ar balkono

Autorius: Edmundas Jakilaitis | idejalietuvai.lt Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/ideja-... 2017-10-27 09:03:38, skaitė 701, komentavo 2

Idėja Lietuvai: agresoriai žinotų, kad į juos gali šauti iš kiekvienos laiptinės ar balkono

screen-shot-2017-10-26-at-22-08-40.png

Lietuvos Šaulių sąjungos Vilniaus rinktinės Tauro kuopos Pelėdų skyrius siūlo rengti didelę 2 – 4 metus truksiančią kampaniją, siekiant į Lietuvos šaulių sąjungą pritraukti 50000 naujų narių.

Tai būtų žmonės, baigę bazinį šaulio kursą ir namuose turintys ginklą, skirtą šaulio tarnybos reikmėms. Po 3-4 metų Lietuvos gynybinė galia padidėtų kartais, o agresoriai žinotų, kad į juos gali šauti iš kiekvienos laiptinės ar balkono.

Tai būtų 50000 ginkluotų vyrų ir moterų, patikrintų atitinkamų institucijų, suteikiančių teisę įsigyti ginklą. Jie gyventų savo įprastą gyvenimą, tačiau turėtų ginklą, skirtą tėvynei ginti.

Tam, kad mokesčių mokėtojams nereikėtų finansuoti dar vienos didelės ir brangios institucijos, šaulių parengimu ir apmokymu turėtų rūpintis Lietuvos kariuomenė.

Metodinės medžiagos parengimu turėtų pasirūpinti Lietuvos karo akademija, o Šaulių sąjungai iš esmės tektų administracinis vaidmuo.

Valstybė daugiausiai turėtų investuoti į patriotizmo skatinimą ir šaulių pritraukimo informacinę kampaniją. Ginklus šaulio tarnybai, kaip ir numato įstatymas, šauliai įsigytų savo lėšomis.

Susiję:

Privaloma išklausyti: esant tokiam kiekiui ginkluotų žmonių Lietuvoje, tai būtų labai gera atgrasymo priemonė