Replika karininkui Aurimui Naviui dėl Lietuvos skurdo reitingo ES

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-10-27 21:47:22, skaitė 1657, komentavo 0

Replika karininkui Aurimui Naviui dėl Lietuvos skurdo reitingo ES

2017 spalio 27 man teko garbė paklausyti Jūsų išminties per ėLėRTė Lietuvos radiją prieš šešioliktą valandą ir laidą vedė Kruopaitė. Ten jūs puikiai sudirbote Statkevičių. Anot Jūsų dizaineris teigė, jog Lietuva yra pati biedniausia ES valstybė. Jūs argumentuodamas statistika rėžėte, jog neturtingiausios yra Rumunija ir Bulgarija. Ir tik net trečia nuo galo pagal varguoliškumą yra Lietuva. Štai ką reiškia domėtis skaičiais ir atsimenant skaičius sudirbti vatnikus kurie patys to nenutuokdami dirba piutlerio propagandos machinai. Ačiū Jums Lietuvos karininke.

O dabar pasikapstom. Paviršium. Skaičiai yra senai ir beveik visiems žinomi. Lietuva gyvena geriau anei Rusija daug geriau nei Baltarusija ir pasakiškai lyginant su Indija. Bet lyginant ES valstybių varguoliškumą- statistika suskaičiavo, jog Lietuva yra trečia nuo galo pagal gyvenimo lygį. Bet ar tikrai? Gal Navys statistika ir skaičiukais manipuliuoja?

A davai atsiverčiam gūglęmapsą ir pasivaikščiojam po Bulgariją. Ir po Rumuniją.

Ir ką mes ten pamatome? Tiksliau ko mes ten nematome? Atkreipėt dėmesį? Ne? Dar pažiūrėkit. Dabar matot? Ant namų nėra kaminų. Arba yra bet labai mažai. Kur nekur. Ką tai mums sako?

Mums tai sako, jog lietuvis tris ar keturias algas paleidžia dūmais per kaminą šildydamas savo būstą. To nedaro bulgaras. Lietuvis negali palikti stovėti namo žiemą nešildydamas, nes užšals šildymo radiatoriai ir vandentiekis.

Ką dar mums parodo kaminų nebuvimas? Jei nereikia šildymo, tai namus galima pastatyti pigiau. Daromos plonesnės sienos. Nereikia taip storai apšiltinti sienų. Vandentiekį galima pakloti ne taip giliai kaip Lietuvoje, kad neužšaltų. Viskas yra pinigai. Ir pragyvenimo lygis.

Gaudamas tokią pačią pensiją (atlyginimą stipendiją) bulgaras gyvena geriau anei lietuvis. Paaiškinau aukščiau.

Karininke Navy? Tai kokia vargingiausia valstybė Europos Sąjungoje?

Šių metų sausio duomenimis, Lietuvos minimali alga (380 Eur) buvo trečia mažiausia ES. Mažesnė MMA numatyta tik Rumunijoje (275 Eur) ir Bulgarijoje (235 Eur). Ir taip toliau ir panašiai palyginant pensijas vidutines algas.

P.s. Kodėl rašau anonimiškai, nors neskatinu nekurstau neneigiu? Todėl, kad bijau susidorojimo, profilio blokavimo ir panašių dalykų. Bijau. Nes "žodžio laisvė" Lietuvoje deklaratyvi. Pažiūrėkit kaip neokomsamolcai puola Statkevičių... Zvonkų... Stano... Vanagaitę...