Kuris didesnis Lietuvos patriotas?

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/satires/... 2017-10-28 11:19:02, skaitė 1284, komentavo 0

Kuris didesnis Lietuvos patriotas?

Andrius Tapinas
Andrius Tapinas

Diskusijos dėl žinomo drabužių dizainerio Juozo Statkevičiaus interviu Sputnik Lietuva kilo ne tik socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje, bet ir tarp paprastų piliečių; vieni palaiko Statkevičių, kiti pasipiktino jo atvirumu

— Juliau, štai tu Lietuvos patriotas ar ne?

— Andriau, kas per kvaili klausimai? Kaip galima nemylėti savo šalies ir nelinkėti jai gerovės? Tas, kuris mano kitaip, jau seniai išvyko į Europą arba Ameriką, Lietuvoje gyvena tikri patriotai.

— O tu esi patenkintas gyvenimu Lietuvoje? Patinka, ką daro mūsų valdžia? Ir 600 eurų atlyginimas, kurį tu gauni dirbdamas statybose, tave tenkina, ir kainos parduotuvėse, kurios aukštesnės nei Vokietijoje, kur toks pats darbininkas kaip tu uždirba 3-4 kartus daugiau, ir sąskaitos už šilumą ir dujas? Aš perskaičiau "priešiškame" Sputnik Lietuva visame pasaulyje žinomo Lietuvos dizainerio Juozo Statkevičiaus interviu. Ir žinai ką, aš jam pritariu…

— Andriau, tu skaitai Sputnik? Juk tai Kremliaus ruporas! Juk ten tik melą rašo! Jau ir Valstybės saugumo departamentas parspėjo, kad lankytis šiame tinklalapyje pavojingiau nei padaryti nusikaltimą! Reikia skaityti tik lietuviškus tinklalapius ir žiūrėti tik lietuvišką televiziją. Dar galima Europos žiniasklaidą pasiskaityt, bet jokiu būdu negalima žiūrėti televizijos kanalo "Rossija" arba, dar blogiau, Russia Today!

O jeigu kažko nesupratai, tai apsilankk Andriaus Tapino Facebook paskyroje. Ten jis atsakys į visus klausimus. Šis perspektyvus žurnalistas turi gerą reputaciją Lietuvos vadovų rate. Sklinda gandai, kad jis gali tapti pačios Dalios Grybauskaitės įpėdiniu.

— Taigi, aš į Sputniką patekau kaip tik iš Tapino paskyros. Jis taip pasipiktino Statkevičiaus interviu, kad aš nesusilaikiau ir perskaičiau jį. O juk Statkevičius tiesą sako! Ką mums žadėjo valdžia, kuriai vadovavo Vytautas Landsbergis? Žadėjo, kad gyvensime kaip Suomijoje! Ir kur dabar Suomija, o kur mes? Kai kvietė mus į barikadas 1990-1991 metais žadėjo, kad Amerika padės! Ar padėjo nors vienu centu? Maža to, dar ir apiplėšė mus su "Mažeikių nafta" (parduota JAV koncernui — Sputnik), liepė nusipirkti nereikalingą mums terminalą "Independence". Jis naudingas tik amerikiečiams, kurie ketina visą Europą aprūpinti savo suskystuntomis dijomis.

Ir gynybai verčia mus skirti daugiau nei Vokietija, pagal mūsų BVP. Taigi, pasitikėti mūsų vadovais — savęs negerbti. Ir teisus Statkevičius, kuris sako, kad lietuviai bėga ne iš tėvynės, o nuo įžūlios valdžios. Mums žadėjo, kad atsisakę lito, gausime eurus ir pradėsime puikiai gyventi!  O kas laimėjo po euro įvedimo? Verslininkai ir bankininkai. Jie tiesig pakeitė žodį "litas" į "eurą", o skaičius paliko tuos pačius. O mūsų atlyginimus akimirksniu sumažino 3,5 karto. Kam už tai dėkoti? Kur nauja gamyba ir darbo vietos su aukštu atlyginimu? Tik Vakarų Europoje!

O pas mus tik prekybos centrai plečiasi, o ten kainos aukštesnės nei Lenkijoje ar Vokietijoje. Jie verčia mus emigruoti. Aš čia pasiliksiu dar iki kitų rinkimų, pažiūrėsiu, kaip Tapinas taps naujuoju prezidentu, surinksiu lagaminą ir pasakysiu tėvynei "Iki!".