"RuBaltic" papasakojo apie lietuviškos propagandos nesėkmes Rusijoje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/society/... 2017-10-30 22:12:43, skaitė 904, komentavo 2

Andrius Tapinas, archyvinė nuotrauka
Andrius Tapinas, archyvinė nuotrauka

Išjuokiantis Rusiją lietuvių šou pačioje Rusijoje pritraukė menką auditoriją: kanalas dabar turi 13,5 tūkstančių sekėjų; Ukrainos ir Lenkijos laidos "sąjungininkės" taip pat pasirodė esą bejėgės

VILNIUS, spalio 28 — Sputnik. Lietuvos bandymai panaudoti prieš Rusiją "minkštąją galią" ir bendradarbiauti su "žaiždiančia opoziciją" jaunąja Rusijos auditorija žlugo, rašo portalas "RuBaltic".

Prieš šešis mėnesius respublikoje YouTube tinklalapyje paleido kassavaitinę humoristinę laidą "Laikykitės ten" ("Держитесь там"). Ji transliuojama rusų kalba ir skirta įvykiams Rusijoje.

Atsižvelgiant į tai, kad rusakalbės auditorijos Lietuvoje yra tik penki procentai gyventojų, idėjos autorių užmojis aiškiai buvo platesnis — "jie tikėjosi pelnyti visą rusiakalbių interneto segmente politika suinteresuotos jaunosios auditorijos dėmesį", tiek pačioje Rusijoje, tiek visose Baltijos respublikose, teigiama straipsnyje.

Didelės pastangos buvo skirtos laidos populiarinimui, tačiau surenka ji nedaug peržiūrų, o jos vedėjui — Andriui Tapinui — toli gražu iki "topinių" rusakalbių tinklaraštininkų.

Rusiją išjuokiantis lietuviškas šou pačioje Rusijoje pritraukė mažai auditorijos: kanalas dabar turi 13,5 tūkstančių sekėjų. Ukrainos ir Lenkijos šou "sąjungininkės" taip pat pasirodė esą bejėgės. Nesėkmės priežastis paprasta: tai tikrai nejuokinga — šiame šou nėra nieko unikalaus, lietuviško, kas galėtų pritraukti rusų auditoriją, rašo portalas.

Nepadeda laidai ir jos vedėjui ir nuolatinė reklama "pagrindinėje pavaldžioje vyriausybei svetainėje Lietuvoje" — Delfi portale, kur kiekvieną savaitę primenama apie nująją laidą.

Be to, pats Tapinas yra "eilinis nuobodus kovotojas su Georgijaus juostelėmis, pasakojantis apie "miško brolių" "herojizmą" ir Molotovo-Ribentropo paktą", tačiau sunku įsivaizduoti, kad tokios temos yra įdomios Rusijos jaunimui, pabrėžiama portale.

"Istorinės nuoskaudos, karo istorijos perrašymas, antirusiška paranoja — tokia šiandien  Lietuva. Jos aukštuomenei nėra nieko patrauklesnio, nei draskyti senas žaizdas ir raustis praeityje. Bet ar Rusijai rūpi lietuviškosios žaizdos?", — teigiama straipsnyje.