Demokratija yra kvailių religija

Autorius: Letas Palmaitis Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/demokr... 2017-11-01 11:43:37, skaitė 1038, komentavo 3

Demokratija yra kvailių religija

Šis dr. Leto Palmaičio laiškas buvo skirtas konkrečiam adresatui, su kuriuo žinomas baltistas diskutavo apie politinę situaciją Lietuvoje ir galimybes ją keisti. Pasvarstę nusprendėme, kad mintys gali būti įdomios ir platesniam skaitytojų ratui, tad su autoriaus leidimu skelbiame šį laišką kaip polemiką su neįvardintu pašnekovu X, kuris tiki, kad demokratija suteikia mums – eiliniams piliečiams - galimybę kurti teisingesnį visuomenės gyvenimą. Ekspertai.eu.


Letas Palmaitis

Sveiki, brangusis X,

matau, kad tarp mūsų yra nesupratimo praraja.

Demokratija yra kvailių religija. Jie nesupranta, kad valdo tas, kuriam priklauso resursai. Bet kurioje šalyje bet kuriais laikais tai vadinamas elitas. Tas pats buvo Senovės Graikijoje. Valdė ne "dauguma" vergų, bet vergvaldžių elitas. Jiems ir buvo "demokratija". Tas pats šiuolaikinėje globalinėje banditų santvarkoje. Valdo globalinis bankinis elitas, kurio rankose yra resursai. O milijardai kvailių tiki, kad tai jie juos valdo per rinkimus ir parlamentus. Tad “partijų” gali būti kokių tik norite ir kiek tik norite - kvailių cirkas turi didžiulį patyrimą pasiekti tokių laimėjimų, kad valdžia liktų banditų rankose. Tik vieni banditai bus mielesni ir daugiau žadės (kartais ir pamėtys kaulą - pvz., Uspaskichas iš tikrųjų gali pakelti atlyginimus, pvz., 3 %, ypač jei kainas pakels 10 %), o tie, kurie susikompromitavo, laikinai pasitrauks į šešėlį. Juk skaitėte V. Radžvilą, kuris pirmąkart sakė tiesą, kad demokratija - elitų pamainų pakeitimas. Tad ko Jūs tikitės iš parlamentarizmo? Priklausote bankininkų elitui? Jei ne, ką ir kas gali pakeisti?

Na gerai, tarkime, visą parlamentą užpildė "Drąsos kelias". Priima naujus įstatymus, kurie turi apriboti elito interesus. Ir kas? Elitas paprasčiausiai nevykdys tų įstatymų ir sabotuos (plg. kad ir Landsbergio valdymą, kai komunistai-kapitalistai spjovė į jo valdžią ir darė savo). Na ir pagaliau, jei susiformuos rimtesnė jėga, pasmaugs lyderius - plg. Kenedžio ar Kačinskio likvidavimą. Tik pažiūrėkite, kaip mikliai per rinkiminį cirką sudorojo Garliavos protesto sąjūdį. Jau atrodė: DABAR jau ateis teisybė. Niekas neatėjo, ta pati gauja valdys ir toliau.

Maža to, juk Lietuvos likimą sprendžia Bilderbergas visos Europos kontekste. Net jei užvaldytume kariuomenę ir pakeltume ginkluotą maištą, jie tuoj atstatys "teisėtą demokratiją" ir atsiųs "taikos palaikymo pajėgas". Kriukis, nepajudėsi!

Todėl, brangus pone X, laikas prisiminti tris svarbius dalykus:

1) šis gyvenimas yra labai laikinas, kaipo toks jis yra š... vertas su visomis artimųjų mirtimis bei ligomis, nekalbant apie neišvengiamą artėjimą prie kapo ir dar nuolatinės kovos dėl išlikimo sąlygomis. Tokio gyvenimo ne tik neverta gyventi, bet jis yra beprasmis, jei nėra PRASMĖS aukščiau jo. Tikėjimas, kad aš numirsiu, bet va neva "žmonija" (o gal tauta?) amžina (amžinai kentės) yra kvailystė, nes jei atskiro gyvenimo vidurkis yra 70 metų, tai reiškia, kad tie patys dėsniai galioja ir visai tai "žmonijai". Apie kažkokius "milijonus metų" kalbėti beprasmiška, juo labiau, kad šiame pasaulyje viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą, įskaitant ir pačią "žmoniją" - kai mirs "žmonija", kokia bus prasmė iš visų milijonų metų kančių?

2) tad gyventi apsimoka tik tikint PRASMĘ (o tam tikėjimui yra pakankamai pagrindo, tiek empirinio mistinio, tiek loginio), bet PRASMĖS atžvilgiu visa ši kančių mėsmalė turi didžiulę reikšmę kaip egzaminas Amžinybei: gyvenimo prasmė yra tik dorinė!

3) PRASMĖ, kaip viso Universo Protingasis Pamatas, ir yra ta vienintelė Jėga, Kuria galima remtis ir su kuria galima nugalėti bet kokį "elitą". Pavyzdys - neturtingo Afganistano, atsidavusio DVui, pergalė prieš Vakarų banditų invaziją. Savo jėgomis jie nugali? Ne, tai neįmanoma. DVas nugali! Tiesa nugali. Bet ji nugali tiems, kurie yra ištikimi Tiesai, bet ne melui, tiems, kurie nori ne "parlamentų", bet DVo valdymo (teokratijos).

Tad štai ir atsakymas, ką daryti, kad melo nebūtų: atsisakyti ateizmo, atsiduoti DVui, nevertinti šio gyvenimo kitaip, kaip trumpalaikį egzaminą Amžinybei, o praktiškai - nebendradarbiauti su demokratiniais cirkais. Kol kas Europa tam dar nepabudo ir eina peklon. Klausimas, ar pabus, nes jau matyti apokaliptinis laikas ir Antikristas.

Pagarbiai,

lp