Nenustebsiu, jeigu kultūriniai leftistai R. Vanagaitei tą stipendiją duos. Bet tuomet tiems ekspertams į akis žmonėms geriau bus nesirodyti

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/bloge... 2017-11-06 17:40:13, skaitė 2135, komentavo 4

Nenustebsiu, jeigu kultūriniai leftistai R. Vanagaitei tą stipendiją duos. Bet tuomet tiems ekspertams į akis žmonėms geriau bus nesirodyti

Dar neseniai kraštutinis akiplėšiškumas tautosakoje buvo iliustruojamas nelabai švankiu anekdotu:

- Prišiko boba laiptinės aikštelėje prie įėjimo į butą ir net neužsimovusi kelnių paspaudė skambutį. Duris atvėrusio ir nosį nuo kvapo suraukusio šeimininko mandagiai paprašė atnešti jai ...tualetinio popieriaus!

Šlykštu, bet juokinga. Lengva įsivaizduoti save to buto šeimininko vietoje.

Tačiau dar juokingiau sužinoti, kad tokių neįtikėtino akiplėšiškumo bobų esama ne tik anekdotuose, bet ir realiame gyvenime:

Rūta Vanagaitė prašo Lietuvos valstybės stipendijos knygoms rašyti 
Rasa PAKALKIENĖ © Lietuvos žinios
http://lzinios.lt/…/ruta-vanagaite-praso-lietuvos-va…/253607

Pasirodo, skandalingoji E.Zuroffo sugulovė Rūta Vanagaitė, tarptautinių gastrolių metu visais įmanomais būdais dergianti ir žeminanti Lietuvą ir lietuvių tautą bei ką tik prisipažinusi, jog melagingais pramanais bandė apšmeižti legendinį partizanų vadą A.Ramanauską-Vanagą, padavė valdiškai Kultūros tarybai paraišką, siekdama gauti biudžetinę stipendiją (virš 600 eurų per mėnesį) dviejų metų kūrybinei veiklai!

Mat ji už mūsų mokesčių pinigus ketina užsitikrinti sotų pragyvenimą tam laikui, kol kurps dvi naujas antilietuviškas pseudoistorines knygas!

Tarsi lietuvius, kaip tautą šmeižiančio jos bendro kūrinio su E.Zuroffu - knygiūkštės "Mūsiškiai" dar būtų maža! Taigi, ponia Zuroffienė tikisi ir reikalauja, kad lietuviai parems ją pinigais, kol ji su Zuroffu bei Katzo komandos pagalba kurps mūsų tautą, valstybę, istorija ir jos herojus šmeižiantį eilinį pseudoistorinį paskvilį!

Na ir pasakykite man, kuo ji skiriasi nuo tos bobos iš anekdoto? Ogi niekuo. Bent jau akiplėšiškumo lygis tai analogiškas, jei ne dar aukštesnis.

Žurnalistės Rasos Pakalkienės straipsnyje minima, kad R.Vanagaitės paraišką gauti individualią stipendiją vertins trijų literatūros srities ekspertų Tarybos darbo grupė. Šie ekspertai pateiks rekomendacijas Tarybai. Darbo grupės narių pavardės kol kas dar nepaskelbtos, tačiau paslaptyje neliks.

O vienokį ar kitokį galutinį sprendimą, kaip sakė Lietuvos kultūros tarybos komunikacijos koordinatorė Goda Dapšytė, pagal ekspertų rekomendacijas priima pati Lietuvos kultūros taryba.

Lietuvos kultūros tarybą šiuo metu sudaro:

1) pirmininkė, kultūros vadybininkė Daina Urbanavičienė; 
2) aktorius Vytautas Anužis, 
3) menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis;
4) rašytojas Rimantas Kmita;
5) menotyrininkė Agnė Narušytė;
6) architektas Rolandas Palekas;
7) teatrologė Ina Pukelytė;
8) etnologė Radvilė Racėnaitė;
9) tautinių mažumų atstovė, muzikos pedagogė Ema Silvija Bojadžian.

Išsamiau apie tarybos narius su jų CV žr.: https://www.ltkt.lt/apie-ltkt/tarybos-nariai 

--------------
Įsiminkite pavardes. Nuo šių garbių žmonių ir priklausys - ar artimiausius du metus Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigais bus išlaikoma antilietuviškų paskvilių kurpėja Rūta Vanagaitė-Zuroffienė?

Ar visgi jai bus maloniai, bet griežtai nurodyta, jog biudžetinės paramos savo pseudoistoriniams paskviliams jai derėtu ieškoti ne Lietuvos kultūros taryboje, bet kitu, Žvėryne esančios gatvės adresu?

Na, o jeigu visgi nutiktu taip, kad kultūros lėšų skirstymo bei įsisavinimo srityje knibždėte knibždantys leftistai ir kultūriniai marksistai nuspręs R.Vanagaitei tas dvimetines stipendijas skirti, tai jiems jau dabar derėtu pasiruošti įkapes savo Moralinėms Laidotuvėms.

Nes pilietinė visuomenė už tokį akibrokštą juos tikrai palaidos - greta Moraliniame Lauže supleškėjusių Zuroffienės ir jos sugulovo nuodėgulių!