Udalcovas: Lietuva vykdo juokingą politiką Maskvos atžvilgiu

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/politics... 2017-11-09 22:54:04, skaitė 839, komentavo 0

Udalcovas: Lietuva vykdo juokingą politiką  Maskvos atžvilgiu

Aleksandras Udalcovas, archyvinė nuotrauka
Aleksandras Udalcovas, archyvinė nuotrauka

Interviu Udalcovas patvirtino, kad bendradarbiavimas su Rusijos ambasada kai kuriose šalyse vertinamas kaip tėvynės išdavystė

VILNIUS, lapkričio 9 — Sputnik. Lietuva stengiasi išlaikyti dirbtinį atstumą nuo Rusijos arba net "nubausti" Maskvą, bet tokia politika atrodo juokingai, pareiškė Rusijos abasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas interviu savaitraščiui "Ekspress nedelia".

Atsakydama į klausimą apie darbo sunkumus, kurie iškyla  ambasadų darbuotojams, siekiant užmegzti bendradarbiavimą tuo metu, kai "daugelyje šalių santykiai su Rusijos ambasados atstovais vertinami beveik kaip tėvynės išdavystė", Udalcovas patvirtino, kad tokia problema iš tikrųjų egzistuoja.

"Oficialiai mus tikina, kad susitikimuose su Rusijos diplomatais nėra jokių draudimų bendradarbiauti, bet tai, kas vyksta realybėje, kelia abejonių tokiais pareiškimais. Negalima nepastebėti — šalyje dirbtinai sukurta ir išlaikoma distancija su Rusija, įgyvendinamas, aš pasakyčiau, boikotas arba net "bausmės Maskvai". Tai atrodo juokingai. Bijau, kad ir šiuo atveju Lietuva greičiausiai nubaus pati save, ką ji ir daro", — RIA Novosti cituoja diplomato interviu.

Jis pabrėžė, kad Rusija gali lygiaverčiai atsakyti Lietuvai.

"Juk mes taip pat galime uždaryti oficialios komunikacijos su Lietuvos diplomatais ir atstovais Maskvoje, Sankt Peterburge bei Kaliningrade kanalus, kaip ir bet kuriame kitame mieste. Tuomet spręsime esančias dvišales problemas, sakykim, per Jungtines Tautas, ESBO ar kitas trečias šalis", — pridūrė Udalcovas.

Be to, ambasadoriaus teigimu, daug Lietuvos valdžios oficialių atstovų vengia kontaktų su Rusijos diplomatais, "nes bijo regios VSD akies arba viešo Lietuvos "patriotų" riktelėjimo".

"Tačiau yra ir tokių, kurie supranta: vėliau ten, viršuje, bus užkirstas kelias bet kokiems konstruktyviems susitarimams su Rusija dėl vienokių ar kitokių  priežasčių.  Tačiau pasitaiko ir malonių, pakankamai daug, kitokių, ypač vietose. Lietuvoje nemažai žmonių, kurie vadovaujasi ne momentiniais, konjunktūriniais svarstymais, o ilgalaikiais savo šalies interesais. Esu įsitikinęs, kad šios valstybės ateitis priklauso nuo jų", — pabrėžė ambasadorius.