Andrius Tapinas skambino Lietuvos menininkams Sputnik vardu

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/society/... 2017-11-13 20:04:25, skaitė 1374, komentavo 0

Andrius Tapinas skambino Lietuvos menininkams Sputnik vardu

Andrius Tapinas, archyvinė nuotrauka
Andrius Tapinas, archyvinė nuotrauka

Žinomo dizainerio Juozo Statkevičiaus rezonansinis interviu Sputnik Lietuva agentūrai ir toliau jaudina visą Lietuvos visuomenę, o ypač Lietuvos televizijos veikėjus

VILNIUS, lapkričio 13 — Sputnik.  Lietuvos televizijos laidų vedėjas Andrius Tapinas atliko sensacingą išpažintį, pareiškęs, kad tai jo komandos nariai skambino Lietuvos menininkams, prisistatę Sputnik korespondentais, po to, kai buvo paskelbtas Juozo Statkevičiaus interviu.

"Iš karto atsiprašau visų pašnekovų už tokią provokaciją. Pokalbio pabaigoje planavome prisistatyti, bet noriu tikrai pasidžiaugti, kad Juozo įdirbis nenuėjo veltui — beveik visi mūsų menininkai atsiliepė, mandagiai paprašė perskambinti, išgirdę su kuo kalba, po to nebekėlė", — sakė Tapinas savo laidoje "Laikykitės ten" televizijos kanale Laisvės TV, kuris pasirodė eteryje lapkričio 11 dieną.

"Dar kartą atsiprašome, bet dabar jau galime ramiau jaustis, žinodami mūsų meno grandų reakciją į žodžius: "Čia skambina iš Sputnik, Pervyj Baltijskij ar Russia today", — pridūrė vedėjas.

Tapinas savo programoje, jo pavadintoje "intelektualios satyros vakaro šou", taip pat perskaitė tikrą paskaitą apie  vadinamuosius "naudingus idiotus" seniau ir dabar.

Pasak vedėjo, naudingais idiotais buvo vadinami žmonės, kurie buvo neatsparūs propagandai, kuriais lengva manipuliuoti. Kaip pabrėžė Tapinas, "Statkevičius — tai ne Lietuvai naudingas idiotas".

Vedėjas priminė, kad po to, kai kilo skandalas, ir sustojo bilietų pardavimas į kolekcijos šou, Juozas pradėjo atsiprašinėti, sakydamas, kad nesupratęs su kuo šneka. Tačiau Sputnik paviešino garso įrašą, kuris patvirtino viską, ką pasakojo dizaineris. Be to, pridūrė Tapinas, kai kurios šio pokalbio frazės net nebuvo įtrauktos į paskelbtą interviu. "Paskutines tris interviu minutes Kremliaus žurnalistas jau pats nori padėti ragelį, bet Juozas varo neklaustas", — pažymi Tapinas.

Statkevičius spalio 23 dieną davė interviu Sputnik, kuriame griežtai pasisakė apie Lietuvos vidaus problemas ir jų sprendimų stoką, kritikavo Lietuvos propagandą ir išreiškė meilę Rusijai.

Po to Statkevičių užpuolė kritika socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje. Tapinas savo Facebook paskyroje dizainerį pavadino "skuduru" už pokalbį su Sputnik, o tinklalapis Delfi pareiškė, kad Statkevičius davė interviu "Kremliaus ruporui".

Statkevičius nesugebėjo ilgai atlaikyti visuomenės ir žiniasklaidos spaudimo. Jau spalio 30 dieną televizijos kanale LNK dizaineris atsisakė beveik visų pasakytų frazių. Reaguodamas į tai Sputnik Lietuva paviešino pilną garso interviu versiją. Jame girdima, kad Sputnik korespondentas sako, kokiai žiniasklaidai jis atstovauja. Taip pat iš įrašo aišku, kokius klausimus užduoda žurnalistas ir kokius atsakymus gauna.