Prisivaidinom Banderą: Lenkija blokuoja Ukrainos tranzitą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/world/20... 2017-11-19 22:02:00, skaitė 2261, komentavo 1

Prisivaidinom Banderą: Lenkija blokuoja Ukrainos tranzitą

Tarptautinis sienos perėjimo punktas Korchevaja-Krakovets, archyvinė nuotrauka
Tarptautinis sienos perėjimo punktas Korchevaja-Krakovets, archyvinė nuotrauka

Dėl Kijevo politikos Lenkija užblokavo Ukrainos krovinių tranzitą savo teritorija, pranešė buvęs Ukrainos Susisiekimo ministras Jevgrnijus Červonenko

VILNIUS, lapkričio 19 — Sputnik. "Lvove, prie visų vakarinių pasienių — tūkstantinės sunkvežimių eilės dėl to, kad mes prisivaidinom Banderą, Šuchevičių.  Mums visiškai užblokavo kelią į Europą. O dar prieš tai, dėl "Laisvės" mums užblokavo tranzito kelią per NVS šalis", — pareiškė Červonenko, sakydamas, kad bando išspręsti šią problemą su infrastruktūros ministru Vladimiru Emeljanovu, praneša "RIA Novosti".

Anot ministro, 2005 metais tranzito apimtys pasiekė 5 milijonus tonų, o dabar šis skaičius yra tik 250 tūkstančių tonų.

"Ir jei šiandien mes nesivadovausim sveiku protu, tada šimtai tūkstančių žmonių su savo šeimomis liks be darbo", — padarė išvadą Červonenko.

Santykiai tarp Kijevo ir Varšuvos pasidarė  įtempti dėl nesutarimų istoriniais klausimais. Lenkija smerkia Ukrainą už Ukrainos nacionalistų organizaciją — Ukrainos sukilėlių armiją*.

Prieš porą dienų Lenkijos pasieniečiai uždraudė įvažiavimą į šalį Ukrainos tarpžinybinės komisijos sekretoriui Sviatoslavui Šeremetui, kuris buvo įtrauktas į asmenų, nusiteikusių prieš Lenkiją, juodąjį sąrašą.

* Rusijoje uždraudžiama ekstremistų organizacija.