Turkija palieka NATO

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/turkij... 2017-11-20 23:45:17, skaitė 1675, komentavo 1

Turkija palieka NATO

5a12d165fc7e93ef048b4567.jpg
Turkijos kariai.

Turkija nebenori būti NATO nare, šalies spaudoje pareiškė prezidento vyriausiasis patarėjas Jalčinas Topču (Yalçın Topçu), nes Turkija ir taip turi antrą pagal dydį armiją po JAV Aljanse.

Pasak J. Topču, turkų tautos dalyvavimas šioje institucijoje (NATO, - red. past.) pakibo ant klaustuko. Jo teigimu, NATO elgesys su Ankara yra brutalus ir negarbingas.

Įtampa tarp NATO ir Turkijos ypač paaštrėjo praėjusią savaitę Norvegijoje, kai išvadinti priešais turkų kariai paliko joje vykusias Aljanso pratybas.

Turkijos prezidento Redžepo Tajipo Erdoano (Recep Tayyip Erdoğan) žodis tvirtas:

Tai, ką padarė NATO, yra skandalas. Jie žino, kad nesustabdys mūsų šalies, todėl bando paversti mus taikiniu. Taikinys - ne asmeninis ar partinis. Taikinys - Turkija ir turkų tauta. Šiandieninė Turkija kitokia nei buvo prieš penkiolika metų: nuo ekonomikos iki gynybos pramonės, nuo prekybos iki diplomatijos. Dabartinė Turkija pati gamina savo ginklus ir tankus. NATO pratybose pasielgta begėdiškai. Yra klaidų, kurios daromos ne iš kvailumo, o piktų žmonių. Pamatėme iškreiptą NATO požiūrį, kurį pastebime jau kuris laikas. Tai negali būti tiesiog atleista.

Šaltinis: ahvalnews.com