Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) Lietuva gali būti apkaltinta nusikaltimais žmogiškumui

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://s18.postimg.org/f0zw04... 2017-11-21 00:42:40, skaitė 2002, komentavo 3

Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) Lietuva gali būti apkaltinta nusikaltimais žmogiškumui

Šį kartą pasistengė teroristų interesų atstovai mūsų šalyje - Žmogaus teisių stebėjimo institutas!

Kažkaip nelabai plačiai pasklido įdomi žinia, trumpam šmėstelėjusi tik kai kurioje mūsų spaudoje. Taigi Lietuvos politikai ir pareigūnai dėl nusikaltimų prieš žmogiškumą netrukus gali atsidurti naujajame Niurnbergo ar Haagos tribunole kaltinamųjų vaidmenyje!

Skaitome Modestos Gaučaitės straipsnį "Tyrime dėl karo nusikaltimų – Lietuvos vardas":

"..Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) [...] prokurorė Fatou Bensouda prieš savaitę pareiškė norinti pradėti tyrimą dėl įtariamų karo nusikaltimų Afganistane, kuriuo būtų tiriamas Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pajėgų vaidmuo kariniame konflikte. [...] yra pagrindo manyti, kad šio karinio konflikto metu buvo vykdomi karo nusikaltimai bei nusikaltimai žmogiškumui, tad reikia išnagrinėti visų konflikto šalių veiklą.

Tyrimo metu daugiausiai dėmesio ketinama skirti nusikaltimams, kurie nuo 2003-ųjų gegužės mėnesio buvo galimai įvykdyti Afganistano teritorijoje. Taip pat norima tirti nusikaltimus, galimai vykusius nuo 2002-ųjų liepos mėnesio, susijusius su padėtimi Afganistane, bet vykdytus kitose šalyse.

Įtariama, kad žiaurūs nusikaltimai vyko visose 34-iose Afganistano provincijose, taip pat LIETUVOJE, Lenkijoje ir Rumunijoje.

Jei TBT teisėjai suteiks leidimą, prokurorai ketina nešališkai tirti nusikaltimus, įvykdytus bet kurios iš tyrime minimų valstybių.

„Pagrindinis dėmesys bus skiriamas atsakingiems už sunkiausius nusikaltimus“, – sakoma prokurorės F.Bensouda pranešime.

Lietuva tyrime minima dėl to, kad įtariama jog netoli Vilniaus, Antaviliuose įkurtame slaptame CŽV kalėjime galėjo būti laikomi iš Afganistano atgabenti įtariami terorizmu asmenys.

Manoma, kad tie patys asmenys ten buvo kankinami. Pranešimai apie galimą CŽV kalėjimą buvusioje jojimo bazėje Antaviliuose JAV žiniasklaidoje pasirodė 2009 metais."

Nebloga perspektyva, ką?

Sudalyvavome, vansi, NATO operacijoje, padėjome, tskant, demokratijos stayboms Afganistane. O dabar artimoje perspektyvoje kai kurie mūsų politikai ir pareigūnai gali susipažinti su Haagos kalėjimu iš vidaus. Gal net numirti ten, kaip koks Miloševičius?

Primenu, kad JAV nėra Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) narė ir jai į tuos tyrimus nusispjaut.

O štai mūsų išminčiai, pirma paknopstomis puolantys pasirašyti kiekvieną pakištą konvenciją, o paskui lendantys dalyvauti abejotinose didžiųjų valstybių spectarnybų veikėjų aferose, gali atsidurti atpirkimo ožiukų vietoje.

Bus kitiems pamoka, kad neverta lysti į nelegalias aferas su didžiųjų valstybių spectarnybininkais. Nes paskui tie patys "sąjungininkai" su pašaipomis ir priduos visus "kovos draugelius" žiniasklaidai be jokio sąžinės graužimo. Dirbti reikia Lietuvos labui ir pagal mūsų įstatymus - ir nebus jokių bėdų.

Man sunku suprasti iki šiol - kuriems velniams tuos teroristų vadeivas reikėjo lėktuvais vežioti po Europą tam, kad pakankintum? Kai visa tai patogiausia buvo atlikti savo karinėje bazėje ar kokiame vietinės genties zindane tame pačiame okupuotame Afganistane, į kurį joks TBT ar dar kokia euroteisinė kontora nei nosies neįkiš dar kokius trisdešimt metų mažiausiai.

Toks jausmas, kad CŽV chebra tiesiog norėjo prasiplauti desėtką kitą milijonų dolerių sau į kišenę, todėl ir užsuko tą itin įžūlią aferą su nežinia kam reikalingais slaptais kalėjimais ir tuo anekdotiniu teroristų vežiojimu po pasaulį lėktuvų specreisais.

Bet kokiu atveju - nieko gero, kad Lietuvos vardas valkiojamas tokiame bjauriame kontekste, kaip tarptautiniai nusikaltimai prieš žmogiškumą. Net jeigu kalba eina apie teroristų tardymą nekonvencinėmis priemonėmis.

Ir kam gi mes turime būti dėkingi už tai, kad Lietuvos vardas vėl yra minimas visokiuose abejotinos reputacijos teismuose, į kuriuos JAV nei kojos nekelia?

Skaitome kartu straipsnio pabaigoje:

„Tyrimas pradėtas [...] Lietuvoje veikiančios nevyriausybinės organizacijos – Žmogaus teisių stebėjimo instituto įgaliotos atstovės N.Bitiukovos pareiškimo pagrindu."

Ogi tai pačiai liūdnai pagarsėjusiai, užsienio lėšomis finansuojamai privačiai kontorėlei, kuri jokių realių žmogaus teisių Lietuvoje ginti nei nemano!

Užtat daug veikia prieš mūsų tautos ir valstybės interesus. Kaip ir šiuo atveju, kuomet atstovaudama teroristų interesus ši kontora inicijavo bylą prieš mūsų šalį tarptautiniame teisme.

Gal ir gerai.

Gal kuomet desėtkas kitas mūsų politinio ir spectarnybinio elito atstovų pasitampys po Haagą, patrins savo storais užpakaliais kaltinamųjų suolą, pasėdės belangėje - tokio likimo išvengę jų kolegos pradės adekvačiau vertinti tą prieš Lietuvą veikiančią privačią kontorą ir suteiks jai bei jos vadukams atitinkamą statusą.

Organizacijos, veikiančios prieš Lietuvą svetimų interesų naudai!

#ŽmogausTeisiųStebėjimoInstitutas
#NusikaltimaiŽmogiškumui
#ModestaGaučaitė
#NatalijaBitiukova
#TeroristųGynėjai
#SėsChebraIlgam