Valstiečių urėdijų reforma meta žmones iš namų

Autorius: Oligarchas Karbovskis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-11-21 10:50:12, skaitė 1030, komentavo 6

Valstiečių urėdijų reforma meta žmones iš namų

Veronika Kaišiadorių rajone su dukra gyvena šiame tarnybiniame vietinei urėdijai priklausančiuose nedideliame name. Nors moters vyras, eilinis girininkas, prieš kelis dešimtmečius gavo šias patalpas, Veronika šiuo metu nežino, kiek ilgai ji čia galės dar gyventi.Mat prasidėjus miškų valdymo reformai, valdžia nusprendė, kad tokios gyvenamosios patalpos urėdijoms nereikalingos ir įtraukė Veronikos namus į parduodamų daiktų sąrašą.

Vieninteliai Veronikos namai keliaus į turto banko rankas, tada vyks aukcionas ir didžiausią pinigų sumą pasiūlęs asmuo būstą laimės. Tačiau kiekvieną centą skaičiuojanti Veronika neturi iš ko varžytis su kitais galimais pirkėjais.

Vernonika pasakoja, kad ne kartą nuo pat 1990-ųjų prašė urėdijos leisti išsipirkti būstą, tačiau į jos norus esą niekas neįsiklausė. Kaišiadorių urėdas negali paaiškinti, kodėl jai tokia galimybė anksčiau nebuvo suteikta. O dabar tiesiog skėsčioja rankomis, esą prasidėjus miškų valdymo reformai šios senos bakūžės parduoti moteriai negali.

Ne tik Veronika papuolė į keblią situaciją. Tokių urėdijoms priklausančių namų ir butų yra daugiau. Vien Kaišiadorių urėdas skaičiuoja dar 6 identiškus atvejus.

Nuo urėdijų reformos kenčiančios šeimos prašo, kad turto bankas suteiktų joms pirmenybę išsiperkant būstą aukcione, tačiau kol kas teisiškai to padaryti neįmanoma.

Veronikos istorijai pasiekus viešumą, urėdijų reformą palaikantys parlamentarai iškarto puolė teisintis ir ginti savo reputaciją. Valstietė Virginija Vingrienė į Seimą sukvietė visus atsakingus asmenis ir davė pažadą, kad į gatvę metamos šeimos galės įsigyti savo būstą pirmumo tvarka.