Paaugliai ardė geležinkelio bėgius tarp Vilniaus ir Klaipėdos

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/society/... 2017-11-23 19:23:28, skaitė 980, komentavo 2

Paaugliai ardė geležinkelio bėgius tarp Vilniaus ir Klaipėdos

Geležinkelio bėgiai, archyvinė nuotrauka
Geležinkelio bėgiai, archyvinė nuotrauka

Naktį "Lietuvos geležinkelio" specialistai spėjo užkirsti kelią nelaimei, nes laiku aptiko išardytus bėgius svarbiausioje geležinkelių arterijoje

VILNIUS, lapkričio 22 — Sputnik. Bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" specialistai lapkričio 22-osios naktį aptiko, kad buvo bandyta išardyti Vilnių ir Klaipėdą jungiančius geležinkelio bėgius, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Nustatyta, kad ruože tarp Žeimių ir Lukšių (Jonavos rajonas) buvo nuimtos kelios tvarslės — jungiamosios bėgių dalys. Šiuo ruožu pravažiuoja tiek keleiviniai traukiniai iš Vilniaus į Klaipėdą, tiek į uostą važiuojantys krovininiai traukiniai.

"Užkirstas kelias ne tik turto vagystei bei strateginės infrastruktūros sugadinimui, bet ir galimai katastrofai", — teigė "Lietuvos geležinkelių" generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Kilus pavojui eismo saugumui, traukinių eismas minėtame ruože buvo sustabdytas. Bėgiai operatyviai sutvarkyti ir, nelikus pavojaus, traukinių eismas atnaujintas. "Lietuvos geležinkelių" Prevencijos departamento operatyvios kontrolės darbuotojai kreipėsi į policiją ir padėjo vykdyti paiešką. Įtariamieji tą pačią naktį buvo sulaikyti.

"Šiuo geležinkelio ruožu vyksta intensyvus tiek keleivinių, tiek krovininių traukinių eismas. Galime tik spėti, kokias baisias pasekmes galėjo turėti toks bėgių ardymas. Laimei, "Lietuvos geležinkelių" specialistai operatyviai sureagavo ir pašalino grėsmę. O greita policijos reakcija padėjo sulaikyti įtariamuosius", — pridūrė Bartuška.

Kauno apskrities VPK antradienį 21:57 gavo pranešimą, kad Kėdainių rajone, ties Akmenių kaimu, tarpstotyje Žeimiai-Lukšiai, ruože nuo 115-to kilometro 5 piketo iki 116-to kilometro 2 piketo, pavogtos 4 tvarslės su tvirtinimo varžtais, veržlėmis ir poveržlėmis bei pasikėsinta pavogti 10 tvarslių, kurių tvirtinimo varžtai buvo atsukti.

Greitai policininkai krūmuose surado dalį nuardytų bėgių tvarslių. Apie 00:20 buvo nustatyti du Kėdainių rajono gyventojai, gimę 2000 ir 2002 metais, įtariami ardę ir ketinę pasisavinti geležinkelio bėgių tvarsles. 

Šiuo metu policija tiria įvykusį incidentą. Už tokį nusikaltimą paaugliams gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Vyresnysis įtariamasis po sulaikymo atvesdintas į Kauno apskrities VPK Kėdainių rajono policijos komisariatą, kitas — dviem metais jaunesnis už pirmąjį, perduotas tėvams.