Povilas Gylys: Lietuvoje kovoja su kitų pažiūrų žmonėmis

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/society/... 2017-11-25 11:39:29, skaitė 2123, komentavo 2

Povilas Gylys: Lietuvoje kovoja su kitų pažiūrų žmonėmis

Povilas Gylys, archyvinė nuotrauka
Povilas Gylys, archyvinė nuotrauka

Buvęs užsienio reikalų ministras Povilas Gylys pareiškė, jog Lietuva išsiskiria tarp kitų ES šalių tuo, kad ji netinkamai laikosi Konstitucijoje paskelbto žodžio laisvės principo

VILNIUS, lapkričio 22 — Sputnik. Buvęs užsienio reikalų ministras Povilas Gylys pasakė, kad Lietuvoje vyksta kova su su kitų pažiūrų žmonėmis, praneša naujienų portalas Baltnews.lv su nuoroda į politiko interviu laikraščiui "Express nedelia".

"Manau, kad galima pareikšti savo nesutikimą su kieno nors nuomone, tačiau kai atsiranda isterinė reakcija, sudaromas įspūdis, kad ji tam tikru mastu organizuota", — sakė Gylys.

Buvęs ministras pabrėžė, kad Lietuvos dizaineris Juozas Statkevičius, kuris davė sensacinį interviu Sputnik Lietuva, turėjo teisę pareikšti savo nuomonę.

Anksčiau Statkevičius davė išskirtinį interviu Sputnik Lietuva, kuriame giežtai pasisakė apie Lietuvos vidaus problemas ir jų sprendimo nebuvimą, kritikavo lietuvišką propagandą ir išreiškė meilę Rusijai. Po to Statkevičių užgriuvo kritikos lavina socialinuose tinkluose ir žiniasklaidoje. Tada dizaineris, jautęs spaudimą, pradėjo atsiprašinėti, sakydamas, kad nesupratęs su kuo šneka. Tačiau Sputnik paviešino garso įrašą, kuris patvirtino viską, ką pasakojo dizaineris.

Taip pat Gylys pabrėžė, kad aktualių temų svarstymas tik "virtuvėje" neatitinka demokratinių standartų, kurie leidžia visiems kalbėti atvirai. Pasak buvusio ministro, kai šalyje viešpatauja tikroji demokratija, niekas neturi "monopolio tiesai".

Gylys tvirtina, kad Lietuvos Konstitucijos 25 straipsnis skelbia žodžio laisvės principą, tačiau kitų ES šalių fone Lietuvoje jo deramai nesilaikoma.