Latvijoje išsigando Rusijos 200 rublių kupiūros

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/baltic/2... 2017-11-26 20:24:09, skaitė 1190, komentavo 0

Latvijoje išsigando Rusijos 200 rublių kupiūros

Rusijos 200 rublių nominalo kupiūra, archyvinė nuotrauka
Rusijos 200 rublių nominalo kupiūra, archyvinė nuotrauka

Atrodo, kad nacionalistai radikalai Baltijos šalyse konkuruoja tarpusavyje, kas suras daugiau priežasčių naujai prieš Rusiją skirtos isterijos bangai; priežastys yra viena už kitą gražesnės

VILNIUS, lapkričio 26 — Sputnik. Iš Latvijos į Europos centrinį banką ir kitas ES struktūras nukreiptas pareiškimas, kviečiantis uždrausti ES teritorijoje rusų 200 rublių nominalo banknotų, kur pavaizduotos Sevastopolio įžymybės, apyvartą, rašo Radijo Sputnik korespondentas Nikita Voronkov.

Iniciatyvos autorius, vienas iš Latvijos socialdemokratų darbo partijos lyderių Raimonds Lejnieks-Puke mano, kad "laikantis ES nustatytų sankcijų Rusijai, o taip pat iš solidarumo su Ukraina" ES teritorijoje bankai ir valiutos keitimo punktai neturi priimti Rusijos 200 rublių nominalo banknotų. Tų pačių, kuriuose pavaizduotas Taurijos Chersonesas ir Paminklas užtvindytiems laivams Sevastopolyje.

Pačioje Rusijoje banknotai dar nėra pakankamai paplitę, o kaimyninėje respublikoje jau bando spręsti jų likimą ES teritorijoje. Europos sankcijų šalininkas iš Latvijos reikalauja teisiškai sureguliuoti banknotų su "politine prasme" apyvartą. Tuo metu jo tėvynėje kredito organizacijos tebedirba su Rusijos pinigais ir Rusijos turistais, kurie, beje, prieš kelionę į Rygą, kaip ir į kitus ES miestus dažniau keičia rublius į eurus savo namuose.

Atrodo, kad nacionalistai radikalai Baltijos šalyse konkuruoja tarpusavyje, kas suras daugiau priežasčių naujai prieš Rusiją skirtos isterijos bangai. Priimamos bet kokios priežastys. Mobiliojo ryšio trukdžiai — kalti Rusijos kariai su savo pratybomis. O žaisliniai "Mandagūs žmonės" ugdo teigiamą požiūrį į Rusijos kariuomenę, todėl būtina juos teisiniai uždrausti Latvijos teritorijoje. Taigi, galbūt, ir su Rusijos kupiūra jie taip pasielgs. Kaip sakoma, protas turi ribas, bet kvailumas — ne.