D. Grybauskaitė paragino pasaulio lyderes susitelkti ir stabdyti smurtą prieš moteris visais lygiais

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/dgryba... 2017-11-29 22:37:46, skaitė 890, komentavo 1

D. Grybauskaitė paragino pasaulio lyderes susitelkti ir stabdyti smurtą prieš moteris visais lygiais

screen-shot-2017-11-29-at-8-00-49-pm.png
Pasaulio akys ir vėl nukreiptos į D. Grybauskaitę.

Moterų pasaulio lyderių tarybai vadovaujanti LR p-rezidentė Dalia Grybauskaitė Islandijoje dalyvauja tarptautinėje aukšto lygio moterų politinių lyderių konferencijoje „Mes galime“ („We Can Do It“).

Renginyje, į kurį atvyko per 300 moterų parlamentarių iš beveik 100 šalių, taip pat Estijos, Kroatijos, Maltos p-rezidentės, aptariama, kaip stabdyti smurtą prieš moteris, paskatinti aktyvų moterų įsitraukimą į politiką, pažangią ekonomiką.

Už nuopelnus skatinant aktyvų moterų vaidmenį politikoje šalies vadovei įteiktas moterų politinių lyderių apdovanojimas.

Prezidentė, sakydama atidarymo kalbą, pabrėžė, kad moterys turi būti apsaugotos nuo smurto namuose, darbuose ir gatvėse.

„Prievartą ir žiaurumus jos patiria ne tik karo lauke“, - atskleidė prezidentė.

Pasak D. Grybauskaitės „dėl smurto artimoje aplinkoje milijonams moterų pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje, pavojingiausia karo zona tampa jų pačių namai“.

„Pastaruoju metu į viešumą iškilę priekabiavimo skandalai atskleidžia, kaip giliai įsišaknijusi smurtavimo prieš moteris kultūra“, - nurodė politikė.

Todėl, valstybės vadovės teigimu, kiekviena moteris, išdrįsusi prabilti apie patirtą prievartą, padeda pralaužti tylos ir baimės sieną. Šalies vadovė padrąsino moteris nesitaikstyti su smurtu ir netylėti, o pasaulio lyderes – susitelkti ir stabdyti smurtą prieš moteris nacionaliniu, regioniniu ir tarptautiniu lygiu.

P-rezidentė taip pat pakvietė moteris lyderes kitais metais atvykti į Lietuvą.