Lietuvai prasigėrusios šalies etiketę lipdo jos išorės bei vidaus priešai.

Autorius: Durnių Laivo Kapitonė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-12-08 20:38:31, skaitė 1656, komentavo 2

Lietuvai prasigėrusios šalies etiketę lipdo jos išorės bei vidaus priešai.

Jūs manote, jog parduotas valstybėje alkoholis padalinamas iš gyventojų skaičiaus ir taip gaunamas vidutinis suvartoto alkoholio kiekis vienam gyventojui? Oi ne. Šitaip alkoholio Lietuvoje suvartojimą  skaičiuoja šalies vidaus ir išorės priešai. Tie patys, kurie kovojo prieš Lietuvos narystę NATO ir ES, prieš laisvą žemės pardavimą.

Alkoholio suvartojimą patriotai skaičiuoja kiek kitaip.

Patriotas Valatka sutinka, kad skaičius 15,4 litro žmogui teisingas: tokie alkoholio pardavimai Lietuvoje. Bet Valatkai kyla klausimas: ar kiekvienas Lietuvoje nupirktas alkoholio butelis yra čia pat ir išgeriamas? Valatka pasakoja apie daugybę lietuvių kurie turi ir puoselėja savo vyno rūsius. Ir tie vyno rūsiai labai dideli. Ten telpa labai daug daug dekalitrų parduoto alkoholio. Valatka samprotauja teisingai. Kam gerti tuojau pat nupirkta alkoholį, jei jį galima padėti į rūsį? Logiška.

Norėčiau Valatką paprotinti. Tikrai ne visi lietuviai Lietuvos rusai bei lenkai turi vyno rūsius. Tie kurie vyno rūsių neturi, tai stiprų bambalinį alų "Šnekorių" 7,5 laipsnio ir spirituotą vyną "Anzelmutė" ir "Smūgis" sandėliuoja garažuose bei daugiabučių namų rūsiuose. Tai irgi litrai bukoje Lietuvos statistikos departamento statistikoje. Neva išgerti lietuvių.

- Kur dar buka Lietuvos statistikos departamento statistika susimauna?

Valatka sako, kad "net du litrai iš tų 15,4 litro atsiduria Skandinavijos šalyse, kuriose dirba ypač daug lietuvių. Pigiai nupirkau Lietuvoje – brangiai pardaviau Norvegijoje. Geras biznis." (Alkoholio kontrabanda geras biznis???? VALATKA???)

Norėčiau Valatka paprotinti. Lietuviškas alkoholis dar atsiduria Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Baltarusijoje, Rusijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Maroke, Brazilijoje, JAV, Japonijoje nors ten dirba ne tiek daug lietuvių kaip skandinavijoje. Juk taip, žurnalistikos Guru Valatka?

- Žurnalistikos Guru nebegali sustoti: - "O kiek litrų išgeria savaitgaliais atvykstančios baltarusių minios, škotai, anglai, vokiečiai?"

Norėčiau paprotinti Valatką, kad Lietuvoje alkoholį išgeria ir minios latvių, estų, rusų, kirgizų, žydų, anglų, welsiečių, airių. Lietuviams ne kaži kas lieka. O buka statistika suskaičiuoja, kad išgeria lietuviai.

Mažas nesusipratimas su lietuviais kurie nusiperka alkoholį Latvijoje Lenkijoje ir parsiveže išgeria Lietuvoje. Bet čia jau išorės bei vidaus priešai suokia. Ir nedidelis nemalonumas skaičiuojant tą alkoholį kurį lietuviai nusiperka ir išgeria Vokietijoje, Italijoje, Ispanijoje, Welse... Juk lietuviai ten vaikšto ir po barus ir po alkoholio parduotuves. Ir bukas Lietuvos statistikos departamentas kažin ar suskaičiuoja tuos alkoholio kiekius.

Anot žurnalistikos Guru Valatkos - kaltos yra skaičiavimo metodikos. Todėl Valatka ruošiasi parašyti straipsnius šia tematika:

- Lietuvai savižudžių šalies etiketę lipdo jos išorės bei vidaus priešai.
- Lietuvai daugiausiai mirštančių nuo kraujagyslių ir širdies ligų šalies etiketę lipdo jos išorės bei vidaus priešai.
- Lietuvai neturtingiausios Europos šalies etiketę lipdo jos išorės bei vidaus priešai.

Šiaip turėtumėte žinoti du dalykus:

1 - Lietuvoje savižudžiais skaičiuojami tik pakaruokliai, visi kiti yra nelaimingi atsitikimai.
Ir 2 - Lietuva užima paskutiniais skaičiavimais aštuntą vietą.

Idomu kaip žurnalistikos Guru Valatka argumentuos, kad statistiką skaičiavo priešai. Gal, kad žudosi svetimšaliai? Idomu. Idomu...

Pagal mirtis nuo infarktų insultų ir kitų trombų Lietuva Pasaulyje aštuntoje vietoje. Kaip žurnalistikos Guru Valatka išsisuks skaičiuodamas bukos statistikos skaičius? Idomu. Idomu...

Palauksim. Vienas didžiausias materialinis argumentas pasakoti, kad lietuviai ne tiek daug ir išgeria yra reklamos atėmimas iš žiniasklaidos purvasklaidos ir kitų masinio durninimo priemonių. Juk vaikščiojo dideli pinigai už alkoholio reklamą. Gauni pinigų algoms aprūpinimui todėl gali rašyti bele ką bele kokiais kiekiais. Dabar tai baigsis. Teks pradėti informuoti tautiečius, o ne formuoti jų nuomonę. Geri laikai ateina. Tai buvo mano nuomonė.

NO PASARAN - VALATKA.
Valatka čia nepraeis.

Valatka. Žurnalistikos Guru turėtų žinoti, jog savižudžių ir Širdies ligų statistika eina paskui alkoholio suvartojimo skaičius. Kuo daugiau alkoholio išgeriam, tuom daugiau savižudžių ir tuo daugiau mirčių nuo insultų ir infarktų. Skaičių neapgausi ir nesuklastosi. Supratai Valatka?

Tiesa. Tau Valatka toks klausimas. Vot kuom tu būtum šiandien, jei TSRS komunistinis režimas nebūt sugriautas? Disidentu? Ar valdžios batų laižytoju? Gali neatsakinėti. Aš žinau kuom tu būtum prie komunistinės valdžios. Žinai ir tu. Ane?