Nuo sekmadienio į Minską važiuos naujoviški elektriniai traukiniai

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: http://alkas.lt/2017/12/08/nuo... 2017-12-09 00:11:16, skaitė 1116, komentavo 2

Nuo sekmadienio į Minską važiuos naujoviški elektriniai traukiniai

traukinys-SUMIN-nuotr..jpg
SUMIN nuotr.

Gruodžio 10 d., sekmadienį, iš Vilnius į Minskas pradės važiuoti nauji elektriniai „Lietuvos geležinkelių“ traukiniai. Baltarusijos sostinę keleiviai pasieks erdvesnėmis, verslo kelionėms puikiai pritaikytomis transporto priemonėmis.

„Vilnius–Minskas – viena mėgiamiausių „Lietuvos geležinkelių“ krypčių, todėl įvertinę keleivių srautus, keliaujančiųjų įpročius ir galimybes, pasiūlėme erdvesnius, verslo kelionėms puikiai pritaikytus traukinius. Kelionė iš Vilniaus į Minską traukiniu trunka vos 2 val. 30 min. Tai yra bene greičiausias būdas keleiviams pasiekti Baltarusijos sostinę, negaištant laiko eilėse pasienyje, kur piko metu galima praleisti ir 4 valandas“, – pasakoja „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Keliaujant traukiniu galima bus naudotis nemokamu bevieliu interneto ryšiu, įkrauti nešiojamąjį kompiuterį, mobilųjį telefoną. Tam skirtuose laikikliuose keleiviai galės vežtis dviračius, vežimėlius ar didesnį bagažą.

Bilietas iš Vilniaus į Minską kainuoja nuo 15,49 iki 28,25 Eur. Naujoviškuose traukiniuose įrengtos dvi klasės: verslo ir ekonominė. Į verslo klasės bilieto kainą įskaičiuoti gėrimai ir užkandžiai, ekonominės klasės keleiviai galės juos įsigyti už papildomą mokestį. Nuo gruodžio 10 d. kasdien Baltarusijos sostinę galės pasiekti kur kas daugiau keleivių: naujuose dviaukščiuose traukiniuose yra du kartus daugiau vietų nei iki šiol – net 296.

Traukiniai iš Vilniaus į Baltarusijos sostinę kasdien išvyksta 6.15 val. ir 15.05 val. Pakoreguotas ir traukinių Minskas-Vilnius tvarkaraštis – nuo šiol traukiniai iš Baltarusijos sostinės kasdien išvyksta 10.35 val. ir 19.30 val. Bilietus į šiuos traukinius galima įsigyti ir internetu.

Vilnius-Minskas yra vienas mėgstamiausių „Lietuvos geležinkelių“ maršrutų. Juo per pirmuosius 10 šių metų mėnesių vežta daugiau nei 200 tūkst. keleivių.