Vietoje to, kad sukurtų pakenčiamas gyvenimo sąlygas Lietuvoje, Seimas prisidės prie akcijos „Maltiečių (ne Seimo) sriuba“

Autorius: Infa.lt Šaltinis: http://infa.lt/19201/vietoje-t... 2017-12-12 19:59:32, skaitė 1105, komentavo 1

Vietoje to, kad sukurtų pakenčiamas gyvenimo sąlygas Lietuvoje, Seimas prisidės prie akcijos „Maltiečių (ne Seimo) sriuba“

Sriubo spilstytojas V. Pranckietis
Sriubos pilstytojas | infa.lt koliažas

Gruodžio 14 d., ketvirtadienį, 14–15 val. prie Spaudos konferencijų salės (Seimo II rūmai, 2 aukštas) vyks gerumo akcija „Maltiečių sriuba“, skirta skurstantiems vienišiems senoliams paremti. Seimo nariai ir kanceliarijos darbuotojai kviečiami prisidėti prie akcijos pinigine auka ir pasivaišinti sriuba. Pirmąjį samtį sriubos simboliškai įpils renginio parlamento rūmuose globėjas Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Akcijos metu sriubą pilstys virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

Šių metų maltiečių paramos seneliams akcija „Maltiečių sriuba“ – jau dvyliktoji. Organizatorių teigimu, gyvuodama tiek metų, ji nepraranda savo aktualumo. Tūkstančiams senų žmonių Lietuvoje reikalinga pagalba – jiems tiesiog trūksta lėšų išgyventi. „Maltiečių sriuba“ vyksta lapkričio–gruodžio mėnesiais. Renginiai, prasidėję Vilniuje, vyks per visą Lietuvą, organizuojami net 40 vietovių.

Remigijus Šimašius ir Valdas Adamkus su Co
Ankstesnė akcija. Nuotraukoje labiausia išalkę | Sauliaus Žiūros nuotr.

Praėjusiais metais per akciją „Maltiečių sriuba“ buvo surinkta daugiau kaip 250 000 eurų. Už šias lėšas buvo suteikta pagalba 2 600 skurdžiai gyvenančių senolių. Paruoštas šiltas valgis termosuose šiuo metu vežiojamas 22 Lietuvos vietovėse. Vidutinė vienos porcijos kaina – 98 centai, šią sumą sudaro ne tik produktų, bet ir maisto gamybos, išvežiojimo išlaidos. O porcija ne tokia ir maža – 450 ml sriubos, kurios pagyvenusiam žmogui užtenka 2 kartams. Kadangi visus prašančius aprūpinti šiltu maistu lėšų trūksta, kitiems, stipresniems seneliams, keletą kartų per mėnesį vežami ilgai negendantys produktai ir siūloma valgį pasigaminti patiems ar siunčiami į pagalbą savanoriai.

Už akcijos aukas visus metus finansuojamas ir kitas didelis maltiečių projektas seneliams – socialinė priežiūra jų pačių namuose. Jis vykdomas 13 miestų. Maltiečių teigimu, čia į pagalbą ateina savanoriai, bet higienos, būtiniausias buities priemones reikia pirkti, kartais tenka pasirūpinti brangiais, bet gyvybiškais svarbiais vaistais, specialistų konsultacijomis ar atvežti žiemai malkų.

Maltiečiai nepamiršta ir globos namuose gyvenančių vienišų senolių, lanko juos per šventes, kai ypač trūksta artimųjų šilumos.

Informacija apie galimybę prisidėti prie akcijos – www.maltieciusriuba.lt.

infa.lt komentaras:
Seimas turėdamas rankose visas galimybes ir įrankius, jam suteiktus visuomenės, kažkodėl nenori padaryti taip, kad Lietuvai tokių akcijų nereikėtų, kad žmonės galėtų bent jau prasimaitint be išmaldos savo Tėvynėje. Gali, bet nenori. Ir taip visus 27 metus. Todėl geriau Seimo pirmininkas pilstys sriubą (simboliškai), nei pasistengs, kad tos sriubos turėtų visi šalies gyventojai kasdien ne simboliškai. Nuotrauką aiškiai matome pramogaujant valdančiuosius. O ko jiems liūdėt? – Juk jie tokie geri…