Karalius ar Dievas valdo šalį?

Autorius: Linas Hermanas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2017-12-21 07:52:21, skaitė 1829, komentavo 9

Karalius ar Dievas valdo šalį?

Net Šventame Rašte yra sakoma apie teisėtą valdžią bei karalių. Karaliaus valdžia, Lietuvos dabartinėje teritorijoje nėra niekeno panaikinta. Net Šventame Rašte rašoma kaip reikia gerbti Dievą bei Karalių. O mes žaidžiame kažkokią demokratiją, kur žmonės nesupranta kam jie valdžią renka, kuri neatsižvelgia į jų poreikius, ir daro kas jai patinka.

Demokratijia siekia senovės graikų laikus, kai buvo turtingi (laisvieji) žemvaldžiai ir neturtinga liaudis ochlosas (tegu pataiso mane kas, jei aš neteisus). Ochlosas niekada neįtakodavo valstybės sprendimų, bet juos įtakodavo tik demosas - turtingi laisvieji piliečiai, žemvaldžiai, kurie turėdavo teisę balsuoti už vienokius ar kitokius sprendimus, priimamus šalies mastu. Tai vyksta ir pas mus dabartinėje Lietuvoje. Štai Gitanas Nausėda, elitas - bankininkas braunasi į Karaliaus postą pakeitusį (nesu tikras ar teisėtai) P-rezidento postą. Braunasi ir kiti bestijos, bet apie juos kitą kartą.

P-rezidento postas nieko bendra neturi su Karaliaus postu, kuris su Dievu ir su žmonėmis. Tai - dvasinis vedlys. Kai kurie žmonės yra įsitikinę jog karalius blogai. O aš manau kitaip: Šventame Rašte Biblijoje (jų esti įvairių, bet aš remiuosi šiuo) Patarlių kn. 24,21-22 rašoma:

"Mano vaike, bijok Viešpaties ir gerbk Karalių;
nesusidėk su tais, kurie prieš juos maištauja,
nes nelaimė iš jų ateina ūmai, ir kas gali žinoti,
ar ta pražūtis iš vieno, ar iš kito?