D. Grybauskaitė: tendencijos jau keičiasi – sugrįžtančių lietuvių skaičiai auga

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/dgryba... 2017-12-30 13:45:42, skaitė 1369, komentavo 1

D. Grybauskaitė: tendencijos jau keičiasi – sugrįžtančių lietuvių skaičiai auga

screen-shot-2017-12-28-at-11-34-59-pm.png
Nuotr. prezidentas.lt

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šeštą kartą įteikė Globalios Lietuvos lyderių apdovanojimus.

Prezidentės globojamų ir tarptautinio profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders“ inicijuotų apdovanojimų tikslas – įvertinti užsienyje gyvenančių ir dirbančių arba jau į Lietuvą sugrįžusių lietuvių aukštus profesinius pasiekimus, atkreipti dėmesį į jų idėjas ir prisidėti kuriant pasauliniu mastu sėkmingą bei stiprią Lietuvą.

Skirtingai nei anksčiau, šiais metais daugumą apdovanojimų gavo sugrįžę ir kitus parvykti į Lietuvą paskatinę profesionalai.

Šalies vadovės teigimu, kol institucijos rašo naujas strategijas, kaip stabdyti emigraciją, „globalūs lietuviai“ savo veiklumu kuria apčiuopiamus pokyčius. Jauni, išsilavinę ir jaučiantys didelę atsakomybę už savo šalį jie brėžia aiškią Lietuvos ateities kryptį.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuvai reikia sugrįžtančių iš emigracijos išsilavinusių ir investuojančių į savo Tėvynę tautiečių, kaip atsvaros agresyviam neraštingumui. Pasak valstybės vadovės, globalios Lietuvos lyderiai yra pasiryžę, supranta savo misiją ir kuria savo šaliai.

Šalies vadovės teigimu, tai, kad Lietuva įsitvirtina Europoje kaip finansinių technologijų ir gyvybės mokslų centras, yra ir didelis sugrįžusiųjų nuopelnas. Taip pat dėl jų iniciatyvų žmonės ne tik sostinėje, bet ir Šalčininkuose, Tauragėje, Alytuje, kituose miestuose sulaukė naujų darbo vietų.

Prezidentė taip pat pabrėžė, kad Lietuvai vienodai brangus kiekvienas lietuvis. Šiandien labai reikalingos jų idėjos ir darbo rankos tas idėjas įgyvendinti mūsų šalyje. Kad padėtume žmonėms sugrįžti, kad grįžtantieji sulauktų daugiau pagalbos ir informacijos, kad būtų labiau matomi visuomenėje, prezidentė vasarą paskelbė iniciatyvą „Rinkis Lietuvą“.

Valstybės vadovė pakvietė jaunuosius profesionalus tapti šios iniciatyvos ambasadoriais – skleisti pozityvias žinias apie gyvenimą Lietuvoje, čia vykstančius progresyvius pokyčius ir užkrėsti savo pavyzdžiu tuos, kurie norėtų sugrįžti, bet vis dar dvejoja.

Prezidentės teigimu, tendencijos jau keičiasi – sugrįžtančių lietuvių skaičiai auga. Pernai sausio–lapkričio mėn. parvyko 13 tūkst., kai 2017 m. tuo pačiu laikotarpiu – jau beveik 17 tūkstančių.

Šaltinis: prezidentas.lt