Lietuvos Metų žmogus-2017. Kas jis?

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/satires/... 2018-01-03 23:58:46, skaitė 1283, komentavo 0

Lietuvos Metų žmogus-2017. Kas jis?

Emigrantas
Emigrantas

Paskutiniomis besibaigiančių metų dienomis Lietuvoje, kaip ir visur, apibendrinami metai ir skelbiami "geriausi profesionalai" ir įmonės, kurios per metus labiausiai paveikė šalies ekonomiką; dažnai valstybės pareigūnų numonės skiriasi nuo paprastų gyventojų požiūrio

— Labas, Antanai. Su artėjančiais naujaisiais metais. Kur ketini sutikti juos?

— Ir tave, Giedriau su šventėmis. Priešingai nei Kalėdas, kurias sutikau su šeima, Naujosius atšvęsiu su bendradarbiais. Be to, mūsų įmonė šiais metais pripažinta geriausia srityje ir net pretenduoja į valstybės premiją. Viskas bendradarbių pastangų dėka. Tačiau ir įmonės vadovai labai prisidėjo. Mes ruošiame direktoriui staigmeną. Ketiname įteikti jam mūsų įmonės "Metų žmogaus 2017" vardą.

— Smagu. O štai mano įmonėje ne viskas taip džiugu. Nuo sausio pradžios pradės atleidinėti darbuotojus. Likusiems sumažins atlyginimus Taigi, matyt, teks ieškotis naujo darbo. Jeigu nesursiu Vilniuje, ketinu prašyti draugų Anglijoje ir Vokietijoje surasti kokį darbelį. Savo įmonės vadovų net nesveikinsiu su Naujaisiais.

— Užjaučiu… Tiesa, šalies ekonomikos reikalai ne labai geri, o mūsų nedidelė įmonė, kurioje dirba apie 200 žmonių, tik išimtis. Daugelis mano draugų šiuo metu pesimistiškai nusiteikę. Todėl aš tik sugebu sarkastiškai nusišypsoti, kai mūsų valdžia metų pabaigoje įteikia įvairias premijas. Pavyzdžiui, mūsų ūkininkai dėl liūties šiais metais labai nukentėjo, o jiems Europa kompensavo tik 9 milijonus eurų. Ką tuo metu veikė mūsų Vyriausybė ir europarlamentarai? Kodėl nesugebėjo įrodyti Briuseliui nuostolių dydžio? Ir kaip tu gali įvertinti mūsų Vyriausybės darbą kaip patenkinamą?

— Tu visiškai teisus, Antanai. Mūsų premjeras ir jo ministrai visai neverti "Metų žmogaus" vardo. Anksčiau aš  palaikiau Dalią Grybauskaitę. Bet ir ji šiais metais nieko ypatingo napadarė. Maža to, kad mes  jos valdymo metu susipykome su visais kaimynais, tai dabar galime prarasti ir mūsų ištikimiausią draugę — JAV, o kartu ir Izraelį. Lietuva  nepalaikė Trampo JTO dėl Jeruzalės statuso, o paskutinį kartą Dalia Grybauskaitė prasitarė apie draugystę su Rusija. Ir tuo metu, kai mes labai ruošiamės karui su Rusija ir už paskutinius pinigus perkame tankus ir patrankas! Tai jau peržengia visas ribas. Gal ji ir sankcijas Rusijai greitai atšauks?!

— O aš manau, kad "Metų žmogaus 2017" vardą reikia įteikti apibendrintam Lietuvos emigranto įvaizdžiui, kurie savo angliškais ir vokiškais atlyginimais palaiko Lietuvos BVP. Juk kai migrantas atsiunčia pinigus savo šeimai, jis palaiko šalies ekonomiką. Pačiais kukliausiais skaičiavimais migrantai per 2017 metus atsiuntė beveik 1 milijardą eurų. Ir jeigu visi migrantai staiga nustos siųsti pinigus, tai mes niekada nesugebėsime pasiekti 2% ekonomikos augimo.