Gylys: reikia papasakoti apie Landsbergio darbą KGB

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/politics... 2018-01-12 00:10:23, skaitė 2466, komentavo 2

Gylys: reikia papasakoti apie Landsbergio darbą KGB

Buvęs užsienio reikalų ministra Povilas Gylys, archyvinė nuotrauka
Buvęs užsienio reikalų ministra Povilas Gylys, archyvinė nuotrauka

Buvęs užsienio reikalų ministras kreipėsi į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovybę su prašymu "pasakyti tiesą" apie Vytauto Landsbergio darbą KGB

VILNIUS, sausio 9 — Sputnik. Buvęs užsienio reikalų ministras Povilas Gylys paragino Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovę Teresę Birutę Burauskaitę pripažinti, kad pirmasis faktinis Lietuvos Respublikos vadovas Vytautas Landsbergis dirbo KGB.

Apie tai Gylys parašė savo Facebook paskyroje, komentuodamas žinomo sovietų aktoriaus Donato Banionio paskelbimą KGB agentu.

"Na ką gi, ponia Burauskaite, negalintį apsiginti kardinolą Sladkevičių Jūs demaskavot. Vadinasi atėjo laikas pasakyti tiesą ir apie Dėdulę (Landsbergio slapyvardis — Sputnik). Jeigu ėmėtės švarinti Lietuvą, švarinkit toliau", — parašė Gylys.

Anksčiau Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras paskelbė, kad Banionis, miręs 2014 metais, neva dirbo KGB į turėjo slapyvardį Bronius. Anot Centro, jis teikė KGB informaciją apie Amerikoje gyvenančius lietuvius.

Centro spaudos tarnyba pabrėžė, kad paviešintas archyvinių duomenų sąrašas ir kiti KGB dokumentai turi būti vertinami kritiškai, nes visas KGB agentų registracijos žurnalas parašytas ranka.