Kas Lietuvoje neturi nuodėmės dėl KGB

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/satires/... 2018-01-13 12:53:53, skaitė 998, komentavo 0

Kas Lietuvoje neturi nuodėmės dėl KGB

Ir vėl KGB?
Ir vėl KGB?

Dideles diskusijas visuomenėje sukėlė Donatui Banioniui primesti kaltinimai dėl ryšių su KGB

Vieni patriotai mano, kad Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras teisingai padarė, kad paviešino dokumentus, kurie apjuodino Banionį, kiti — pasipiktino tuo, kad reikia atskleisti vardus tų KGB agentų, kurie ir šiandien vadovauja šaliai.

— Rimai, skaitei pranešimus apie velionį Donatą Banionį, atseit jis sovietmečiu bendradarbiavo su KGB ir teikdavo informaciją čekistams apie savo kolegas?

— Aišku, Tomai, aš perskaičiau šį pranešimą, apie tai parašė visos žiniasklaidos. Ir aš neturiu vienareikšmiško požiūrio į visa tai. Jei jau jie nusprendė paviešinti visus KGB dokumentus, tai reikia atskleisti iš tų KGB agentų vardus, kurie ir šiandien gyvena. Manau, tarp šių pavardžių mes galėtume surasti garsias šiuolaikinės valdžios pavardes.

— Ką tu, Rimai! Kalbi nesąmones kažkokias. Tiesa turi būti atrankinė. Ar gi galima nors kiek suabejoti mūsų vadovais? Juk savo darbais jie jau išpirko visas sovietmečiu padarytas klaidas. Štai, pavyzdžiui, mūsų prezidentė Dalia Grybauskaitė dirbo Tarybų Sąjungos komunistų partijoje. Tai visiems gerai žinomas faktas, ji pati neneigia to. Ir aš niekada nepatikėsiu, kad ji galėtų išduoti savo kolegas, kad ir kaip besistengtų Kremliaus propogandininkai priversti patikėti priešinga informacija.

— Bet juk visi, kas sovietmečiu dirbo aukščiausios valdžios institucijose turėjo ryšių su KGB. Net paprastas Lietuvos gyventojas, kuris norėjo išvykti už TSRS ribų, turėjo išklausyti čekistų instruktažą, o grįžęs privalėjo atsiskaityti už tai, "kaip ir kas ten vyksta". Štai atsakyk man, ar galėtų Linkevičius, dirbdamas Lietuvos komjaunimo centrinio komiteto vedėju nebendradarbiauti su čekistais ir nerašyti KGB ataskaitų? Jeigu jis atsisakytų tai daryti, jis nė mėnesiui neliktų savo pareigose bei netektų visų komjaunimo privilegijų!

— Gal tu, Rimai, man dabar papasakosi "Kremliaus pasaką" apie gerbiamą profesorių Vytautą Landsbergį, neva, jis išvykdamas į kapitalistines šalis, sutikdavo įskųsti savo kolegas?! Net jei kažkas panašaus ir buvo, jis jau savo darbais, kaip pirmas faktinis Lietuvos prezidentas, išpirko savo kaltę ir įrodė ištikimybę tėvynei. Kaip Kristus sakė: "Kas iš jūsų be nuodėmės, tegul pirmas meta akmenį." Juk svarbiausia laiku pripažinti savo kaltę. Ne veltui pirmaisiais naujosios Lietuvos istorijos metais buvo priimtas išmintingas sprendimas — visi, kas savavališkai atskleis savo ryšius su KGB, ateityje neturės problemų. Manau, kad mūsų vadovai šiuo atveju pasielgė protingai.

— Aišku, protingai. Šiuo atveju buvę komunistai gavo indulgencijas ir sugebėjo išlikti jau demokratinės Lietuvos valdžioje. Taigi, jie išdavė savo komunizmo idealus, apsirengė naujais kapitalizmo drabužiais ir išvengė viešo pasmerkimo, nekalbant jau apie baudžiamąją atsakomybę. O su savo sąžine galima lengvai susitarti, kai kalba eina apie sotų gyvenimą…