L. Linkevičius smogė V. Landsbergiui ir apsišovė

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/llinke... 2018-01-13 13:02:51, skaitė 1900, komentavo 5

L. Linkevičius smogė V. Landsbergiui ir apsišovė

Screen%20Shot%202018-01-13%20at%206_01_07%20am.png
Konservatorius V. Landsbergis sako kalbą Laisvės gynėjų susitikime. Nuotr.  lrs.lt

Konservatorius Vytautas Landsbergis sausio 12 d. Seime kalbėdamas Laisvės gynejų susitikime teigė, kad dabar saugumo padėtis yra blogesnė nei Lietuvai kovojant už nepriklausomybę prieš 27 metus.

„Esame tokie nesaugūs kaip niekad, nes grėsmės pasikeitė“, – pasakė konservatorius.

Į tokią buvusio Aukščiausiojo Sovieto vadovo teiginį griežtai sureagavo Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Pasak buvusio jaunuolio, nors grėsmės yra objektyvios ir realios, o kaimyninės valstybės okupuoja ir aneksuoja kitų valstybių teritorijas, nereikia pamiršti, kad priklausome NATO erdvei, kuri užtikrina tvarų šalies saugumą, kaip niekada anksčiau. 

Tačiau po tokių dviejų kardinaliai skirtingų pareiškimų, tapo visiškai neaišku – saugūs mes esame kaip niekada anksčiau, ar kaip niekada esame nesaugūs?
Visuomenei iš karto kilo klausimas – netikėti V. Landsbergiu ar netikėti L. Linkevičiumi? Arba, tiksliau, kuo tikėti?

Atrodytų, jau šį kartą tikrai V. Landsbergis perlenkė lazdą. Tačiau taip nėra.

Ekspertai.eu primena visą glaustą chronologiją, kurios gale bus galima suprasti, kodėl V. Landsbergis yra visiškai teisus, pasakęs, kad dabar saugumo padėtis yra blogesnė nei Lietuvai kovojant už nepriklausomybę prieš 27 metus.

Kaip žinoma, situacija valstybėje yra sudėtinga ne tik dėl išorinio priešo kėslų – galimos Rusijos karinės invazijos, bet ir dėl destruktyvios diversantų veiklos mūsų valstybės viduje, apie ką buvo informavęs Seimo Nacionalinio saugugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, žaliųjų valstiečių Juknevičiene tituluojamas Vytautas Bakas.

Daugelį mėnesių iš eilės pagrindiniai didžioji Lietuvos žiniasklaida – valstybinis-komercinis transliuotojas LRTHADĖ, nepriklausomas konservatorių portalas delfi.lt, Kurlianskio žiniasklaidos tinklas bei kiti svarbūs sistemos viešinimo kanalai nuolatos skelbė, kad Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Zapad“ pagaliau turėtų baigtis ne tik karine intervencija į NATO ir ES valstybę Lietuvą, bet ir Baltarusijos okupacija.

Rusija jau ilgą laiką realiai grasina kariniu susidorojimu ypač ji aktyviai tai darė prisidengdama puolamojo pobūdžio pratybomis „Zapad“, o taip pat kiekvieną dieną stengiasi palaužti Lietuvą savo skleidžiama propaganda.

Lietuvos užsienio reikalų ministras, buvusia socialdemokratų Juknevičiene tituluojamas buvęs jaunuolis Linas Linkevičius yra informavęs, kad Rusija galėjo pulti NATO šalį Lietuvą dar iki 2017 m. sausio 20 d., t. y. dar tik rengiantis naujai išrinktam prezidentui Donaldui Trampui (Donald Trump) užimti JAV prezidento postą. Laimei ši prognozė nepasitvirtino.

Kiek anksčiau garsus konservatorių politikas Žygimantas Pavilionis mūsų šalies žmonėms buvo pranešęs, kad Rusija visai netoli Vilniaus rengiasi invazijai į Lietuvą, kuri bus paskutinė.

Baltijos šalių gynybos ekspertai yra įspėję, kad siekdami užkariauti Lietuvą ir Baltijos šalis, pirmiausia rusai puls Švediją, kuri nepriklauso NATO, ir užims strategiškai svarbią Gotlando salą.

Taip pat yra tikimybė, kad puolimo prieš Lietuvą provokaciją gali suorganizuoti iš priešiškos šalies atvažiavę turistai į Klaipėdą.

Nereikia pamiršti, kad be to Rusija atnaujina ketvirčio amžiaus senumo bylas apie iš TSRS kariuomenės dezertyravusius kareivius ir imasi teisinio jų persekiojimo. 

Galiausiai Rusija gali pradėti Trečiąjį pasaulinį karą užimdama Latvijos miestus, o Juodkrantėje laipinasi Rusijos specialiosios paskirties karinių daliniai ir t.t.

NSGK pirmininkas V. Bakas 2017 m. sausio pabaigoje Lietuvos visuomenę informavo, kad ties Lietuvos-Rusijos siena telkiamos beprecedentės rusų karinės pajėgos ir technika.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, dar 2017 m. vasario mėnesį viešėdama Baltijos valstybių viršūnių susitikime Rygoje, pasakė: „Matome, kad grėsmės yra įvairios, jos didėja, tame tarpe mes laukiame su nerimu „Zapad 2017“ pratybų, kurių metu koncentruojamos labai didelės ir agresyvios pajėgos, demonstratyviai karui ruošiamasi su Vakarais“.

Šiemet prezidentė su „Sniego susitikimo“ dalyviai aptardama geopolitinius iššūkius, Europos ir transatlantinį saugumą perspėjo visus, kad NATO turi būti pasirengęs labai greitai pereiti iš taikos į karo režimą, turint omenyje, kad rusai gali pradėti puolimą bet kurią akimirką.

Kad Rusija turi kėslų pulti Europą yra kalbėjęs ir Lietuvos draugas Michailas Saakašvilis, apie tokią grėsmę yra užsiminęs ir kitas Lietuvos draugas, Ukrainos prezidentas, milijardierius Petro Porošenka ir t.t.

Taip, visas aukščiau minėtas grėsmes Lietuva atlaikė ir Rusija vis dar nedrįso pulti karine ir ekonomine prasme stiprėjančios Lietuvos.

Tačiau dabar ekspertai.eu primins tai, ką primiršo L. Linkevičius ir ką turėjo omenyje V. Landsbergis, sakydamas, kad dabar saugumo padėtis yra blogesnė nei Lietuvai kovojant už nepriklausomybę prieš 27 metus.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį Kultūros ministrė Lijana Ruokytė-Jonsson pranešė, kad Rusijos satelitas, diktatoriaus valdoma Baltarusija planuoja 2018 m. sausį Vilniuje parodyti Baltarusijoje pastatytą baletą „Vytautas“. Ministrė tai tiesiogiai susiejo tai su Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio programa ir pareiškė, kad tai yra minkštosios galios demonstravimas bei provokacija.

„Vienareikšmiškai neigiamai vertinu pasirodymo organizatorių bandymą prisišlieti prie Valstybės atkūrimo šimtmečio renginių“, - Lietuvos visuomenę perspėjo žaliųjų valstiečių ministrė.

Štai apie ką pamiršo L. Linkevičius ir štai ką omenyje turėjo V. Landsbergis!

Pirmą kartą Lietuvoje pristatomas Baltarusijoje pastatytas 2 veiksmų baletas „Vytautas“ skirtas ne bet kam, o tyčia, specialiai Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui. Ir minkštosios galios demonstravimas bet kurią akimirką gali pavirsti į kietosios galios demonstravimą!

Po V. Landsbergio kalbos, tampa akivaizdu, kad Rusija, Baltarusijos baleto meistrų (kurie reikiamu metu gali pavirsti ir žaliaisiais žmogeliukais) rankomis ir kojomis, sausio 28 d., Vilniuje, Siemens arenoje mėgins suduoti hibridohidroturbokutūrkiberkvantinį smūgį Lietuvai, prieš kurį gali būti bejėgiai ir neseniai pradėti įsigyti vokiškieji boxeriai.

Štai apie ką perspėjo Lands-ber-gis!

Screen%20Shot%202018-01-13%20at%207_27_42%20am.png

Screen%20Shot%202018-01-13%20at%207_06_23%20am.png
Keli vaizdai iš puolamojo pobūdžio baleto „Vytautas“. Nuotr. tiketa.lt

Pažiūrėkime, kad apie šį klastingą baletą skelbia šios, nebijokime to žodžio, karinės diversijos organizatoriai.

„Lietuvos didžioji kunigaikštystė atgims scenoje kartu su iškiliausiomis to meto Lietuvos asmenybėmis. Šiame balete žiūrovai išvys Vytauto Didžiojo ir Onos meilės istoriją, Vytauto tėvą kunigaikštį Kęstutį ir jo žmoną Birutę, Jogailą ir jo sumaniąją žmoną Jadvygą. Istoriniai vingiai persipins su meile, neapykanta, pavydu ir kerštu. Kiekvienas žiūrovas galės pažvelgti į šią istoriją per savitą prizmę. Tai baletas, kuris dar niekada nebuvo rodomas Lietuvoje, sukurtas Lietuvos Didžiajam kunigaikščiui Vytautui atminti. Žiūrovai sugrįš į Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės laikus, kai miškų valdovu buvo šlovinamas stumbras, kai gyvavo Trakų ir Krėvos pilys. Baletas „Vytautas“ leis žiūrovams persikelti į didingiausius Lietuvos laikus.

Pirmieji šį baletą pastatė Baltarusijos akademinio didžiojo nacionalinio operos ir baleto teatro kūrėjai, todėl siekdami padovanoti Lietuvai nepriklausomybės šimtmečio progą dovaną, bendradarbiaudami su Baltarusijos akademiniu didžiuoju nacionaliniu operos ir baleto teatru nusprendėme surengti išskirtinę šio spektaklio premjerą Lietuvoje. Derybos dėl „Vytauto“ baleto premjeros Lietuvoje prasidėjo dar 2015 metais, todėl labai džiaugiamės, jog jau sausio 28 d. šis spektaklis bus pristatytas Lietuvos žmonėms.

Didžiulis iššūkis laukia Lietuvos technikų, kurie turės Siemens areną paversti tikru teatru, siekiant areną pritaikyti baletui „Vytautas“. Visos dekoracijos bus gabenamos iš Baltarusijos akademinio didžiojo nacionalinio operos ir baleto teatro, todėl Lietuvos žiūrovai pamatys originalią šio spektaklio versiją ir pilną pastatymą. Spektaklio metu pasirodys geriausi Baltarusijos teatro baleto šokėjai. Jau dabar yra žinoma, jog prie šio spektaklio įgyvendinimo dirbs didesnė nei 130 žmonių komanda, iš kurių pusė yra baleto šokėjai. Scenos paruošiamieji darbai prasidės likus kelioms dienoms iki spektaklio. Siemens arena virs vienu didžiausiu operos ir baleto teatru visame pasaulyje“, - nurodoma puolamojo pobūdžio baleto organizatorių pranešime.