Lietuviai raginami aukoti "karui"

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/satires/... 2018-01-13 13:07:50, skaitė 1809, komentavo 0

Lietuviai raginami aukoti

Aš Lietuvos patriotas
Aš Lietuvos patriotas

Labdaros koncertas Ukrainai paremti vyks Lietuvoje su valdžios ir asmeniškai Dalios Grybauskaitės palaiminimu

Jos įvaizdys ir tapo koncerto reklaminės kampanijos centrine dalimi. Šią reklamą transliuos LRT. Iki sausio 12-osios kiekvienas Lietuvos patriotas gali paaukoti Ukrainos armijai pinigų (nuo 2 eurų ir daugiau). Paprasti mokesčių mokėtojai užduoda sau klausimą — kokiu pagrindu už jų pinigus, kuriuos žmonės skiria Lietuvos televizijai, bus reklamuojama ir palaikoma svetimos, nors ir draugiškos, valstybės kariuomenė? Juolab, kad visa tai vyks šventą ir tragišką lietuviams dieną — Lietuvos laisvės gynėjų dieną — Lietuvos, o ne Ukrainos.

— Jonai, kodėl Jūs iš įmonės mobilaus jau trečią dieną siunčiate žinutes į Ukrainos paramos labdaros koncerto numerį? Kas Jums leido tai daryti?

— Pone direktoriau? Aš esu Lietuvos patriotas ir manau, kad savo elgesiu aš, visų pirma, stiprinu mūsų šalies gynybos pajėgumus. Juolab, kad tai mus reklamoje ragina daryti mūsų prezidentė Dalia Grybauskaitė savo žodžiais "Slava Ukraine!". Be to, šioje reklamoje dar ir šviesus Vytauto Landsbergio įvaizdis pasirodo.

— Savo asmeninius požiūrius į tarptautinę politiką  Jūs, Jonai, privalote įrodinėti asmeniniais pinigais, o ne įmonės lėšomis. Čia ne visi palaiko karą Donbase, kuriame Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai dalyvauja. Jeigu jau taip norite siųsti tuos 2 eurus, tai darykite tai nors kiekvieną dieną, bet iš savo asmeninino telefono. Mane labai erzina tai, kad šis koncertas bus transliuojamas per nacionalinę televiziją. Aš nepritariu, kad visi 100% Lietuvos gyventojų pasiruošę aukoti pinigus svetimos kariuomenės paramai.

— Pone, direktoriau, šiuos Jūsų žodžius kompetentingos institucijos gali įvertinti kaip grėsmę Lietuvos saugumui. Ar Jūs nebijote?

— O ką, Jūs asmeniška ruošiatės papasakoti apie tai VSD? Apie mano nelojalumą karui Donbase?

— O kodėl gi ne? Juk tikras savo šalies patriotas privalo apie viską, kas gresia šalies saugumui, pranešti VSD. Ir socialiniuose tinkluose apie tai rašo žymūs politikai ir žurnalistai. Taigi, aš ketinu ir toliau kiekvieną dieną iki labdaros akcijos pabaigos siųsti žinutes iš įmonės numerio.

— Tuomet aš pasakysiu buhalterei, kad išskaičiuotų šiuos pinigus iš jūsų atlyginimo.

— Jeigu Jūs tai padarysite, aš dar pranešiu VSD, kad įmonė ketina pasirašyti daugiamilijoninę sutartį su Rusijos bendrove. Aš jau nusikopijavau iš mūsų bendro pašto Jūsų susirašinėjimą. Taigi, Jums gresia didelės finansinės išlaidos.