Asociacijos „Tarybų Sąjunga“ steigiamasis pareiškimas

Autorius: Kibirkštis Šaltinis: http://kibirkstis.blogspot.lt/... 2018-01-20 15:30:09, skaitė 1330, komentavo 0

Asociacijos „Tarybų Sąjunga“ steigiamasis pareiškimas

Vyksta įdomūs dalykai – štai prieš kurį laiką grupė aktyvių piliečių eilėje buvusios Tarybų Sąjungos respublikų drauge paskelbė naujo bendraminčių susivienijimo steigimą. Apie tai „Kibirkšties“ redakciją informavę draugai paprašė mūsų į lietuvių kalbą išversti ir viešai paskelbti šio susivienijimo steigiamąjį pareiškimą, su kuriuo dabar susipažinti galės visi skaitytojai.

ASOCIACIJOS „TARYBŲ SĄJUNGA“ STEIGIAMASIS PAREIŠKIMAS

Mes, sunaikintosios TSRS piliečiai, skelbiame iš individualių narių sudarytos asociacijos „Tarybų Sąjunga“ steigimą. Pagrindinis Asociacijos veiklos tikslas sukurti prielaidas ir sąlygas būsimam Tarybų Sąjungos atstatymui ir, visų pirma, Tarybinių idėjų, vertybių ir kitų Tarybinės dvasinės kūrybos, kultūros ir Tarybinės liaudies, kaip naujos istorinės bendrijos, vaisių išsaugojimas. Galutinis Asociacijos tikslas – Tarybų Sąjungos, kaip kultūrinio ir visuomeninio susivienijimo, atkūrimas atnaujinto socializmo pagrindu tokiomis formomis ir sienomis, kokios taps galimos būsimojo atkūrimo istoriniu momentu.

Asociacija steigiama kaip susivienijimas bendraminčių, pirmiausiai siekiančių išsaugoti ir skleisti TIESĄ apie Tarybų Sąjungą, jos laimėjimus ir pralaimėjimus, objektyviąsias bei subjektyviąsias jų priežastis, kuo TSRS būtų galėjusi tapti, jei nebūtų buvusi sunaikinta, ir kaip būtų galima ją atkurti. Tada tiek gimę ir užaugę TSRS, tiek nepatyrę gyvenimo TSRS galės įsitikinti, kad iš tiesų turi tik vieną ateitį – naujai atstatytą Tarybų Sąjungą, perkurtą atsižvelgus į visus buvusius pasiekimus bei klaidas. Todėl dabarties ir ateities šūkis turi būti ne „atgal į TSRS“, bet PIRMYN į TSRS – į tą TSRS, kuri ir gali, ir turi būti atkurta.

Josifas Grigorjevičius Abramsonas, Rusija
Jurijus Eduardovičius Glušakovas, Baltarusija
Michailas Borisovičius Konaševas, Rusija
Aleksandras Lvovičius Kulikovas, Rusija
***, Donbasas
***, Latvija
Marius L., Lietuva
Veronika Čobanu, Moldova
Valerijus Voroninas, Moldova

2017 m. gruodžio 30 d.

Pastaba: tikrieji tarybinių piliečių iš Pabaltijo ir Ukrainos pakeisti pseudonimais ar žvaigždutėmis dėl už šio pareiškimo pasirašymą galinčių grėsti represijų.

Originalas: RedMed