"MES, VOKIEČIAI, YPAČ GERAI TAI SUVOKIAME": Vokietijoje priminė NATO, kad karas su Rusija - tai savižudybė

Autorius: Grigorijus Jegorovas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2018-01-21 13:48:21, skaitė 1549, komentavo 0

Vokietijos žurnalas Contra Magazin paragino NATO suprasti, kad karas prieš Rusiją yra "savižudybė". Leidinio skaitytojai pastebi, kad Vokietija tai ypač gerai įsiminė.

NATO vis dar yra jėgos, kurios yra įsitikinusios konflikto su Rusija "karinio sprendimo" teisingumu. Tačiau kiekvienas, kuris puola rusus, "faktiškai daro savižudybę" dėl Rusijos ginklų galios ir Maskvos pasirengimo ją panaudoti esant grėsmei jos saugumui. Ypatingai Contra Magazin autorius Ernst Planner išskiria "Iskander-M" kompleksus, galinčius "per dvi minutes nuskristi į Varšuvą ir per keturias į Berlyną". Be to, "Iskanderai" yra atsparūs NATO gynybos priemonėms, nes jie gali tiesiog "perskristi" jas mezosferoje. 

Pasak žurnalisto, NATO neturėtų abejoti, kad rusai, kurių patriotizmas lšaugo padidėjus konfrontacijai su Vakarais, "paspaus mygtuką" ginti savo tėvynę. Tokiu atveju "visiškiems bepročiams" kurie pradės karą - ar tai Jungtinės Valstijos ar "branduoliniai nykštukai" - Didžioji Britanija ir Prancūzija, neliks jokių šansų. Rusija gali sunaikinti bet kokią išorinę grėsmę, o politikai - realistai (Plenneras tokiems priskiria ir Trampą, ir jo partnerius) gerai žino apie tai. Dėl jų įdirbio pastaruoju metu karinė įtampa žymiai sumažėjo, ir dabar "karo galima nebijoti", - daro išvadą Contra Magazin. 

Leidinio skaitytojai sutinka su Plennera argumentais apie Rusijos galią. ... "Karinis sprendimo būdas prieš Rusiją . Kiekvienas kuris tai pabandė, liko su sugurinta nosimi. Ypač gerai tai turime suprasti, mes, vokiečiai. Vieną galima pasakyti tiksliai : ar mes esam NATO, ar ne, karo atveju išmūsų šalies neliks akmens ant akmens. Ir atkurti nebus ko. Blogiausiu atveju mes pavirsim branduolinės dykuma. Amerikiečiai mėgsta žvanginti ginklais. Kas nutiks jiems? Nugalėtojai nebus. Tai suvokia ir amerikiečiai ir rusai. Bet bus naudojami taktiniai ginklai, įskaitant ir Europoje, o pirmieji kas patenka į ugnies linją - tai mes ", - rašo komentatorius Jomenk.

Tarp kitko, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2017 m pabaigoje paskelbė apie "puolamojo pobudžio" NATO veiksmus Rytų Europoje. Pasak V. Putino, tokiose šalyse kaip Lenkija ir Rumunija, dislokuojamos universalios sistemos, kurios gali būti panaudotos raketų atakoms prieš Rusiją. Lygiagrečiai tuo Jungtinės Amerikos Valstijos, "iš esmės gali pažeisti sutartį dėl mažo ir vidutinio nuotolio raketų". Turint tai omenyje, Rusija realizuos savo suverenią teisę tinkamai reaguoti į išorės grėsmes, įskaitant ir ginklo, galinčio įveikti bet kokias Vakarų gynybos sistemas, sukūrimą, pasakė V. Putinas.