Lietuvos URM pareiškė, kad "Euronews" "neteisingai" pasakoja apie Krymą

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/politics... 2018-01-24 23:34:36, skaitė 1241, komentavo 0

Lietuvos URM pareiškė, kad

Krymas, archyvinė nuotrauka
Krymas, archyvinė nuotrauka

Pasak Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovo Lino Linkevičiaus, Europos televizijos kanalas turėjo paminėti apie pusiasalio "aneksiją"

VILNIUS, sausio 24 — Sputnik. Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pareiškė, kad televizijos kanalas "Euronews" "neteisingai" nušviečia įvykius Kryme.

Kaip pranešė portalas Ukraina.ru, antradienį "Euronews" parodė reportažą apie užsiėmimus, kuriuos organizavo Rusijos ginkluotojų pajėgų 68-ju inženerijos pulkas. Jose dalyvavo beveik šimtas mokinių iš Krymo, kurie mokėsi užminuoti ir nukenksminti minas.

Pasipiktino Linkevičius tuo, kad Europos televizijos kanalas nepaminėjo apie Krymo "aneksijos".

"Maksimalus smegenų plovimas nuo "Euronews"? Nei vieno žodžio apie neteisėtą Krymo aneksiją — šovinizmo pagrindas. Graudu", — parašė ministras savo Twitter paskyroje.

Po Linkevičiaus pasisakymo sureagavo ir oficiali Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovė Mariana Betsa.

Vakarų žiniasklaida jau ne pirmą kartą užsimena apei pusiasalio "aneksiją". Taip praėjusių metų lapkritį amerikiečių leidinys "The New York Times" paskelbė straipsnį apie Krymo tilto statybą kartu su žemėlapiu, kuriame Krymas vadinamas "ginčijama teritorija", bet nuspalvintas ta pačia spalva kaip ir Rusijos teritorija. Ukrainos valdžia pareikalavo ištaisyti žemėlapį, tačiau redakcija atsisakė tai daryti.

Krymas ir Sevastopalis tapo Rusijos regionais po 2014 metų kovo mėnesio referendumo. Prijungimą prie Rusijos teritorijos palaikė 96,77% ir 95,6% Sevastopolio gyventojų. Maskva ne kartą teigė, kad Krymo gyventojai nubalsavo už prijungimą prie Rusijos teritorijos demokratiškai, atsižvelgdami į tarptautinę teisę ir Jungtinių Tautų Organizacijos įstatus. Tačiau Ukraina vis dar laiko Krymą savo, bet laikinai okupuota teritorija. Rusijos prezidento teigimu, Krymo klausimas "uždarytas visiems laikams".