Varymas ant Karbauskio - neišvengiamas

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://www.facebook.com/aurim... 2018-01-25 18:38:26, skaitė 2301, komentavo 12

Varymas ant Karbauskio - neišvengiamas

Žurnalistų (ne tik iš LRT) reakcija į Karbauskio spaudos konferenciją rodo, kad jiems iš tiesų nusispjauti į pačią korupciją. Žurnalistams visiškai neįdomu nušviesti korupciją, jeigu tai vyksta jų klano viduje. Visa kaip mėgina stumti, kad Karbauskis nusišnekėjo, pakenkė tyrimui ir pan. – o apie padėtį LRT, paskelbtus skandalingus faktus numuilina.

Vietoj to G.Landsbergis inicijuoja tirti Karbauskio ryšius su Rusijos politikais. Tai jau visiškai primena tyrimą dėl D.Trumpo susimokymo su Kremliumi. Tas tyrimas iš pradžių buvo garsiai ištrimituotas, žadėta pateikti demaskuojančios, prezidentą sužlugdysiančios informacijos, tačiau po kelių mėnesių paaiškėjo, kad nėra visai jokių duomenų apie slaptus Trumpo ryšius su Kremliumi. „Tyrėjai“ dėl savo nesėkmės apkaltino vieną britų žvalgybininką, kuris neva atsisakė atvykti į Vašingtoną jiems liudyti.

Lietuvoje toks tyrimas visai beprasmiškas, nes JAV Trumpas bent jau šnekėjo, kad sudarys su rusais „puikų sandorį“, atkurs gerus santykius ir t.t. Lietuvoje visai nesimato jokių valstiečių žingsnių stumti kokius tai Rusijos interesus. O jei taip, tuomet ką tas keistų net jeigu Karbauskis ir būtų ir pabendravęs su kokiais nors Kremliaus politikais? Šiaip jau tai nėra uždrausta, nors toks bendravimas iš tiesų nepageidaujamas.

Tyrimas dėl R.Karbauskio žemių taip pat baigsis niekuo. Jei prokuratūra turėtų prie ko kabintis, manote neatsirastų kas jau būtų paskelbęs? Vietoj to - „tirs“. Kalbant aiškia kalba, mėgins ką nors "atrasti".

Visa kur valstybėje sukurtos korupcinės schemutės. Valdininkų Lietuvos sistema veikia kaip Č.Darvino aprašytas gyvas organizmas - save saugo ir, jei yra galimybė, glemžiasi išteklius. R.Karbauskis šiam vagių konglomeratui kelia egzistencinę grėsmę, todėl ir tokia reakcija.

Kaip rašiau vakar, amerikiečiai jau pradėjo susigaudyti, kad buvusieji ne šiaip sau taip varo ant Trumpo. Jie daro viską, kad neišlystų į viešumą jų pridaryti nusikaltimai. Pas mus tai vadinama vagiui kepurė dega.