Putinui laimėjus rinkimus Rusija sustiprins savo įtaką pasaulyje

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/russia/2... 2018-01-27 00:18:26, skaitė 1477, komentavo 0

Putinui laimėjus rinkimus Rusija sustiprins savo įtaką pasaulyje

Vladimiras Putinas, archyvinė nuotrauka
Vladimiras Putinas, archyvinė nuotrauka

Rusijos tiesioginių investicijų fondo vadovas mano, kad Putinas padarė labai daug, kad šalis klestėtų, todėl jam laimėjus prezidento rinkimus kovo mėnesį Rusija sustiprins savo įtaką pasaulyje

VILNIUS, sausio 24 — Sputnik. Rusija sustiprins savo įtaką pasaulyje tuo atveju, jeigu Vladimiras Putinas laimės prezidento rinkimus 2018 metų kovą, pareiškė Davose Rusijos tiesioginių investicijų fondo vadovas Kirilas Dmitrijevas.

"Aš manau, kad jis populiarus ir manau, jog JAV žiniasklaidoje yra daug nesusipratimų. Bet jis neįtikėtinai populiarus, jo dėka Rusija klesti ir mes turime tai įrodančių rodiklių… Todėl aš manau, kad Rusijos  įtaka tikrai sustiprės", — atsakė Dmitrijevas į klausimą, kokią įtaką pasauliui turės Putino perrinkimas.

Sausio 10 dieną tapo žinoma, kad Putino rinkimų būstinei vienu metu vadovauja trys pirmininkai. Pasak  Rusijos viešosios nuomonės studijų centro (VCIOM) apklausos, atliktos lapkričio pabaigoje — gruodžio pradžioje, rezultatų, pasitikėjimo Rusijos politikais reitingo lyderiu išlieka Putinas. Juo pasitiki 53% rusų, o 82,4% pritaria jo veiklai.

Pirmą kartą Putinas išrinktas Rusijos prezidentu 2000 metų kovą, 2004 metais antrą kartą iš eilės laimėjo prezidento rinkimus. Nuo 2008 iki 2012-ųjų dirbo Vyriausybės premjeru, o 2012 metais vėl tapo prezidentu. Veikiantis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra stipriausias kandidatas į šį postą, mano ir Rusijos vadovo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Prezidento rinkimai Rusijoje vyks 2018 metų kovo 18 dieną, rinkimų kampanija prasidėjo gruodžio 18-ąją.