Pasaka apie "blogą kaimynę": kam Grybauskaitė kalba apie Rusiją Davose

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: http://sputniknews.lt/politics... 2018-01-28 13:13:46, skaitė 1298, komentavo 0

Pasaka apie

Armėnas Gasparjanas, archyvinė nuotrauka
Armėnas Gasparjanas, archyvinė nuotrauka

Pasipriešinimas "Rusijos grėsmei" — pagrindinis vektorius, aplink kurį statoma Lietuvos ekonomika, mano politikos ekspertas Armenas Gasparjanas

VILNIUS, sausio 27 — Sputnik. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė kelia "Rusijos grėsmės" temą Pasaulio ekonomikos forume Davose, nes Lietuvos valstybės ideologija yra sukurta pasipriešinimo Rusijai pagrindu, pareiškė pareiškė politikos ekspertas ir žurnalistas Armenas Gasparjanas radijo Sputnik Lietuva eteryje.

"Visas šalies egzistavimas pavaldus vienam vektoriui — mes kovojame prieš Mordorą. Ekonomika į šį apibrėžimą neįneina. Jeigu ten būtų "Mes kovojame prieš Mordorą ir plėtojame žemės ūkį", tada galima būtų pasakyti, kad yra dar ir antras punktas, <…> bet jis niekur neskamba", — sakė ekspertas.

Gasparjanas pareiškė, kad Lietuvos pozicija sekančiame forume  nepasikeis, nes Lietuvos valstybės modelis "į nieką kitą nesutelkia dėmesio".

Ekspertas priminė, kad Davosas yra yra didžiausia pasaulyje ekonomikos forumas, tačiau Lietuvos prezidentė pirmenybę teikia ne ekonominių aspektų aptarimui, o skundams apie galimą "Rusijos agresiją".

"Apie kokios rimtų Vakarų kompanijų investicijas gali būti kalbama, jei <…> vietoj to, kad aptarti statybą, potencialų pelną, kas dirbs — visus svarbius klausimus, tu man pradedi kalbėti: "Jūs įsivaizduojate, kokia mūsų kaimynė, niekam neduok Dieve! Kibirą stato po durimis, į spyną degtukus kiša, visą laiką bando prikalbėti baisybių", — sakė Armenas.

Buvęs ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas anksčiau iškritikavo Lietuvos prezidentę Dalią Grybauskaitę už tai, kad ji ketina savo kalboje Pasaulio ekonomikos forume Davose iškelti "Rusijos grėsmės" temą. Diplomatas pabrėžė, kad jam sunku suvokti, kaip kalbos apie "Rusijos grėsmę" paskatins investicijų ir pramonės įtraukimą į Lietuvą.