Juvenalinė justicija Seimo lūpomis uždraus net subarti vaiką, įvardindama tai psichologiniu smurtu

Autorius: Anonghost4567 Šaltinis: https://www.youtube.com/watch?... 2018-01-28 21:57:38, skaitė 1623, komentavo 2

Juvenalinė justicija Seimo lūpomis uždraus net subarti vaiką, įvardindama tai psichologiniu smurtu

Vaikai turi būti apsaugoti nuo realaus ir aiškiai nustatomo įstatymu smurto, tačiau tai neturi virsi smurtu, tame tarpe ir psichologiniu, prieš tėvus, darželių auklėtojus, mokytojus ir visus kitus, kas vaiką augina ir tų kas prisideda prie vaiko auklėjimo. Visais laikais ir visose visuomenėse būdavo išsigimėlių ir atmatų, skriaudžiančių vaikus, tačiau prieš juos ir būdavo individualiai taikomos poveikio jiems priemonės.

Dabar gi, iš visų aukščiau išvardintų žmonių atimamos poveikio vaikui priemonės, nors mes žinome, kad vaikui nesant sąmoningai asmenybei kartais reikia ir griežtesnių priemonių, siekiant užkardyti jo būsimas išdaigas. Jis turi žinoti, kad už blogą elgesį yra bausmė yra adekvatus atlygis. Tačiau apie kokį adekvatų atlygį gali būti kalba, kai net užsiminimas apie tai jau bus įvardijamas smurtu? Negi įstatymų leidėjai rimtai tiki, jog tėvai barantys vaiką prieš jį smurtauja? Negi tiki, jog jie tai daro norėdami išreikšti savo agresyvumą prieš savo mylimą vaiką?

Gal sugrįžkime į realybę, jei nenorime, kad į ją mus sugrąžintų šiandieniai vaikai, išaugę visa ko leidžiamumo sąlygomis. Pakaks gąsdinti vaikų tėvus prokurorais ir teisėsauga, kaip kokius nusikaltėlius. Tikrų nusikaltėlių marios. Užsiimkite jais. Palikite šeimas ramybėje. Jos jums už tai padėkos.Tai reiškia, kad vadinamieji „socialiniai darbuotojai“ su policija galės atimti vaiką faktiškai iš bet kurios neturtingos lietuvių šeimos. Bet kokį nepatenkinto vaiko klyksmą bus galima panaudoti kaltinimui, kad prieš vaiką vienaip ar kitaip „smurtaujama“; visada bus galima vienaip ar kitaip „įrodyti“, kad vaikas „neprižiūrimas“.

Dovilė ŠakalienėDovilė Šakalienė žarsto milijonus eurų - kur žiūri VMI?

Šiandien, sausio 24 d., 13.30 val. Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos nariai kviečia policijos generalinį komisarą, Generalinės prokuratūros prokurorus, vaiko teisių apsaugos kontrolierę bei Vaikų teisių apsaugos tarnybos atstovus. Į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį ir generalinį komisarą Liną Pernavą Seimo narė Dovilė Šakalienė kreipėsi dėl konkrečių įvairių atvejų kelių Lietuvos miestų lopšeliuose-darželiuose, kai buvo užfiksuoti galimai psichologinio smurto atvejai prieš mažamečius.

Pavyzdžiui, vaiko mama įrašė, kaip vaikas darželio darbuotojų vadinamas distrofiku, isteriku, gąsdinamas diržu, barimu, kad gaus „šiknon“ ir panašiais grasinimais. Teisėsauga šiais atvejais ikiteisminius tyrimus dėl galimo smurto prieš vaikus nutraukė motyvuodama tuo, kad nepadaryta veika turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Tokia išvada daroma galimai net neištyrus pačios veikos poveikio vaiko sveikatai, nors akivaizdu, kad psichinė mažųjų sveikata tokiais atvejais buvo sutrikdyta. „Toks požiūris kelia nerimą, ar pareigūnai tinkamai interpretuoja bei taiko įstatymus, ar negrįžtama prie „švelnaus“ smurto toleravimo, taip pakertant pasitikėjimą reforma ir teisėsauga“, – sako D. Šakalienė. „Mūsų visų atsakomybė yra užtikrinti kiekvieno vaiko saugumą, tikiuosi, to nepamiršome“, – teigia Seimo narė.

Seimo LSDP frakcija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Lietuvos policijos generalinį komisarą prašydama sistemiškai įvertinti situaciją dėl visų rūšių smurto prieš vaikus atvejų, pateikti informaciją, kiek buvo pradėta ikiteisminių tyrimų įtariant psichologinį smurtą lopšeliuose-darželiuose ir kiek jų nutraukta. Taip pat socialdemokratų frakcijos posėdyje ketinama aptarti, kaip mokomi pareigūnai atpažinti ir įvertinti smurtą prieš vaikus, ar užtenka teisinio reguliavimo tam, kad būtų galima reikalauti atsakomybės už psichologinį smurtą.

Dovilė Šakalienė
Dovilė Šakalienė su joberiu Ričardu Savukynu

Tavo vaikas tampa priemone išniekinti tave ir tavo šeimą. Pasigimdydamas vaiką, rizikuoji galutinai susigriauti savo ir savo šeimos gyvenimą. Todėl nuo šiol lietuviai turės dar mažiau vaikų. Jau dabar išaugo nėštumo nutraukimo priemonių paklausa, o po kokių 9 mėnesių naujagimių skaičius stabiliai sumažės.

Pagal mirtingumą esame tarp pirmaujančių Europos šalių; pagal vyrų mirtingumą esame užtikrinti ES čempionai. Ir visiškai aišku kodėl. Metai iš metų vykdomos reformos pavertė LR sveikatos apsaugos sistemą saujelės valdančiųjų, medikų ir vyriausiųjų biurokratų bei jų artimųjų aptarnavimo įmone. Likę lietuviai vizito pas gydytoją turi laukti 2-3 mėnesius, operacijos – pusę metų ar ir daugiau. Vadinamosios „Greitosios pagalbos“ runkeliai laukia daugelį valandų – jei ši iš viso atvažiuoja. Todėl visai dėsninga, kad praktiškai visiškai nebegydomi žmonės vis sparčiau miršta.

Dovilė Šakalienė2020 metais bus sulaikyti vaikų prekeiviai

Lietuvos šakalienizacija – Valstybė toliau masiškai žudo lietuvius