Jankių okupuotame Afganistane – žalia šviesa pedofilijai

Autorius: Kibirkštis Šaltinis: http://kibirkstis.blogspot.lt/... 2018-01-29 18:02:46, skaitė 1298, komentavo 0

Jankių okupuotame Afganistane – žalia šviesa pedofilijai

Dar 2001-aisiais JAV su tuomečiu prezidentu Dž. Bušu priešakyje pradėjo karinę invaziją į Afganistaną, per pastaruosius keliolika metų pareikalavusią daugiau kaip 1,5 mln. vietinių žmonių gyvybių, buvo teisinama tai tariamu „demokratijos eksportu“, tai vadinamąja „kova su terorizmu“, bet eilinį sykį aiškėja, kad po gražiomis jankių frazėmis slypi niūri ir siaubinga tikrovė.

Štai neseniai išėjo į viešumą įdomus dokumentas – dar B. Obamos prezidentavimo metu JAV vyriausybė savo tarnautojams įsakė parengti pranešimą apie padėtį JAV okupuotame Afganistane, kuris turėjo likti užslaptintas iki pat 2042-ųjų metų.  Tiesa, ši medžiaga, kurią paviešino JAV Ypatingoji generalinė inspekcija Afganistano atstatymui (Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction – SIGAR), smarkiai išcenzūruota*, bet ir redaguotame variante neišvengta nepatogių faktų.

Mat jame kalbama apie „grubius žmogaus teisių pažeidimus“, vykdomus ne vien pačių okupacinių JAV pajėgų, bet ir vietinio marionetinio Afganistano režimo karių, kurių tarpe įprasta praktika tapusi prekyba į seksualinę vergovę įtraukiamais vaikais ir jaunuoliais. Neva „išlaisvintame“ Afganistane kaip niekad anksčiau klesti „bacha bazi“ praminta tradicija, kuomet pagrobtas berniukas aprengiamas moteriškais drabužiais ir paverčiamas turtingų ir užtat nebaudžiamų pederastų sekso objektu.

Siekdami „gerų santykių“ su taip vadinamais sąjungininkais, JAV kariškiai, anot ataskaitos, vien tarp 2010-ųjų ir 2016-ųjų metų užmerkė akis priešais daugiau kaip 5735 konkrečiai užfiksuotų panašių pedofilijos atvejų. Tuo tarpu nuo 2016-ųjų rugpjūčio Pentagonas, mėgindamas kurti Afganistano okupacijos „teisėtumo“ įvaizdį, iškėlė 75-ias baudžiamasias bylas, iš kurių 7-ios siejasi su pedofilija.

Daug ką pasako Afganistane tarnavusio buvusio JAV specialiųjų pajėgų kapitono Deno Kvino atvejis, kuomet buvo nušalintas nuo pareigų ir tarnybos dėl to, kad atsisakė paklusti įsakymams, užstodamas vietinius vaikus nuo juos tvirkinusio afgano pedofilo. „Mes į valdžią atvedėme žmones, darančius dar didesnes baisybes už Talibaną“, –žodžių į vatą nebevynioja buvęs jankių karys.

Kaip ir Libijoje bei Irake, taip ir Afganistane JAV imperialistai atėjo nešini „laisvės ir demokratijos“ vėliava, žadėdami „išlaisvinti“ vietos gyventojus. Bet, kaip žinia, po šių tariamų geradėjų intervencijos liaudies padėtis žymiai pablogėjo. Ir tai – dėsninga, mat ir pačio „karo su terorizmu“, kurį dar 2001-aisiais paskelbė Dž. Bušas, būta jokio ne „žygio už laisvę“, bet paprasčiausio preteksto rengti karines intervencijas strategiškai svarbiuose taškuose, užgrobiant vietos išteklius ir pavergiant vietos gyventojus.

Irake ir Libijoje motyvu buvo nafta. Afganistane, tuo tarpu, itin reti mineralai bei gausios gamtinių dujų atsargos, ką bekalbėti apie pačią geografinę Afganistano padėtį tarp Irano, Kinijos bei Rusijos kaimynystėje esančio ir NVS priklausančio Kazachstano. Tiesiog neapsakomai gardus kąsnelis, kurio JAV – didžiausios pasaulio imperialistinės agresorės – vadai ir vadukai tiesiog negalėjo atsisakyti. Užtat ir turime 17-ą metų besitęsiantį karą dėl žemių ir gamtinių išteklių užgrobimo JAV monopolinio kapitalo naudai, kurį  imperialistams tarnaujanti žiniasklaida iki šiolei vaizduoja šlovingu „demokratijos“ kryžiaus žygiu.

Kas iš tiesų dedasi Afganistane nuo šios gėdingos avantiūros 2001-aisiais pradžios, pilnai taip ir nesužinosime. Daug kas nuslėpta ir toliau slepiama. Bet aišku yra viena, kad po „demokratijos“ ir „vakarietiškų vertybių“ kauke slypi bjaurus ir jokių niekšybių nesigėdijantis JAV imperijos – mirties, melo ir prievartos – snukis. Kokios iš tiesų yra šių „teisuolių“ vertybės, kuo aiškiausiai rodo jų pačių darbeliai – masinės žudynės, plėšimai, prievartavimai ir dargi pedofilija.

 Štai tikrovė, kurią suvokęs doras žmogus tegali prieiti vienos išvados – kad JAV imperializmui, veidmainiškai žaidžiančiam „laisvės ir demokratijos“ korta, jau seniai vieta istorijos šiukšlyne. Smunkanti JAV ekonominė ir geopolitinė įtaka pasaulyje, juolab eilės šalių bei tautų pasipriešinimas JAV imperializmui leidžia pagrįstai tikėtis, kad ilgainiui jis ten ir atsidurs.

 Kibirkštis

* Tai matyti pačiam SIGAR‘o paskelbtame skaitmeniniame minėtosios ataskaitos variante (žr.nuorodą čia), kuriame ištisi žodžiai, sakiniai ir netgi pastraipos tiesiog juodai užtušuoti. – Red.