Vyriškos pareigos

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/vyrisko... 2018-02-09 09:14:21, skaitė 1396, komentavo 1

Vyriškos pareigos

Žmonės susitinka, įsimyli, džiaugiasi vienas kitu, o paskui prasideda rūsti gyvenimo realybė, kurioje vyras ir moteris iš įsimylėjėlių virsta skolininku ir skolų išmušėja. Mielosios moterys, kas jums įkalė į galvą nesąmonę, kad vyras jums kažką skolingas, kažką privalo vien dėl to, kad pasirinko iš didžiulės moterų masės būtent jus? Štai kelios tokios „skolos“ ir „pareigos“.

Vyras privalo išlaikyti moterį. Kiekvienas šeimos narys šeimoje turi savo atsakomybės zoną. Moteris palaiko namuose tvarką – sukuria vidines namų taisykles, tačiau išlaiko namus abu drauge, ir vyras, ir moteris. Išlaikyti moterį – tai kai vyras duoda pinigų, o moteris pildo už tai visus jo įgeidžius. Išlaikytinė ir žmona – visiškai skirtingi vaidmenys. Žmona – partnerė, bendražygė, ji kartu su vyru atsakinga už šeimą ir jos išlaikymą, išsaugojimą. Vyras gali pasirinkti išlaikyti šeimą, o ne moterį, tai irgi skirtingi dalykai. Išlaikyti šeimą – tai įnešti indėlį į jos gyvenimą ir užtikrinti bendro gyvenimo sąlygas.

Vyras privalo mokėti skaityti moters mintis, kad galėtų atspėti ir realizuoti visus jos kaprizus. Kalba netgi ne apie tai, kad vyras visiškai neprivalo to daryti. Kalba apie tai, kad vyras, lygiai kaip ir moteris, apskritai nesugeba skaityti kitų žmonių minčių, jei tik jis ar ji – ne aiškiaregiai ekstrasensai. O ir įgeidžiai bei kaprizai – anaiptol ne tas pats, kas normalios moters normalūs poreikiai. Vyras gali su malonumu tenkinti jos poreikius, tačiau ne todėl, kad privalo, o dėl to, kad jam ši moteris svarbi.

Vyras turi išbraukti iš gyvenimo iškart visus draugus urmu, kai tik horizonte pasirodo moteris. O kodėl jis tyrėtų tai daryti, tiesą sakant? Iš kur apskritai kilo šita idiotiška idėja, kad draugai – tai santykių ir šeimos priešai? Jeigu atimate iš vyro galimybę bendrauti su draugais, padarote jam milžinišką žalą, atimdama vyrišką bendravimą, neapsunkintą darbiniais, dalykiniais rėmais. Be vyriško bendravimo prasidės problemos su psichine sveikata. Jei pastebite tarp vyro draugų daug alkoholikų, plevėsų ir manote, kad tai jie veda vyrą iš kelio, pamirštate geležinę taisyklę – draugai visada panašūs į mane. Ir jeigu jūsų vyras „toks pats“ kaip jo draugai, tai visiškai nesvarbu, turi jis šiuo momentu draugų ar neturi – jis visada suras su kuo išgerti ar su kuo „pas mergas“ suvaikščioti. Klausimas čia tik vienas – kodėl pasirinkote tokį vyrą? Arba kodėl jis tokiu pavirto, su jumis gyvendamas?

Vyras privalo išbraukti iš savo realybės tėvų šeimą, o jau mamą – būtinai. Apie ką čia apskritai eina kalba? Tikriausiai tai vienas kvailiausių moters norų – kad jis pasirinktų: ji ar mama? Šitaip moteris pernelyg susireikšmina ir smarkiai pervertina tikrąją savo svarbą vyro akyse. Motiną vyras turi tik vieną, ko negalima pasakyti apie kitas moteriškos giminės atstoves, kurių tarpe atsidūrėte ir jūs. Psichologiškai brandus vyras puikiausiai supranta, kad pasirinkti mamą arba žmoną yra tokia pati kvailystė, kaip pasirinkti marškinius arba kelnes, kai ryte rengiesi į darbą. Pavyzdys gal ne visai sėkmingas, užtat demonstruoja pasirinkimo absurdiškumą. Viskam sava vieta ir laikas. Vyras turi daug vaidmenų gyvenime – jis ir vyras, ir sūnus, ir brolis, ir tėvas, ir visi tie vaidmenys vienodai svarbūs. Pavydėti jo mamai taip pat kvaila, kaip jeigu vyras pradės pavydėti jūsų tėvui. Geriau nukreipkite savo dėmesį ir įkarštį santykių kokybei gerinti.

Vyras turi atitikti jūsų svajonių vyro idealą. Tai, mažų mažiausiai, nesąžininga vyro atžvilgiu. Gaunasi, kad jums nepatinka greta esantis vyriškis, jūs siekiate pritempti tą brokuotą sutvėrimą iki savo sufantazuoto idealo, teisingai? Kam tokie sudėtingumai? Susiraskite kitą, artimesnį idealui, nežemindami „brokuoto“.

Vyras privalo kentėti visas moteriškas emocijas ir neturi teisės reikšti savų jausmų. Barnio įkaitintai moteriai leidžiama viskas – įžeidinėti, žeminti, tyčiotis, šaipytis, netgi apkulti. O vyras turi būti tvirtas kaip granitas, nereaguoti į patyčias, būti protingu, šaltakraujišku ir nenusiristi iki įsiutusios bobos lygio. Skamba lyg ir logiškai, bet vis tiek absurdas. Moteris neprivalo kontroliuoti savo emocijų ir rodyti pagarbos savo vyrui netgi kivirčo įkarštyje, o vyras privalo? Kas taip nusprendė?

Vyriškų „jis privalo!“ sąrašą galima tęsti toliau, patikėkite, jei pradėsime nagrinėti visas moteriškas pretenzijas ir priekaištus dėl pareigų neatliekančių vyrų, moters paveikslas labai greitai praras visą savo žavesį ir patrauklumą,. Moteris pavirs paprasčiausia jokių principų neturinčia, vien savo naudos besivaikančia skolų išmušėja, kuri nesidrovi pačių niekingiausių metodų, kai siekia tikslo. Iškyla klausimas – kam ji tokia vyrui išvis reikalinga?

Niekas niekam nieko neskolingas ir nieko neprivalo – auksinė bendravimo su mylimais žmonėmis taisyklė, ar tai būtų sutuoktiniai, ar tolimiausi giminaičiai. Tik jūsų vidinė motyvacija gali duoti gražų bendravimo rezultatą, o ne „pareigos“, „skolos“ ar kiti prietarai ir stereotipai, brukami žmogui iš šalies – žmonos ar visuomenės.

O jeigu vis dar esate tikri, jog jums kažkas skolingas, privalo – puiki proga pasidarbuoti su specialistu, nes toks įsitikinimas yra ne kas kita, kaip infantilumo pasireiškimas. Psichologinis nebrandumas.

Pagal