Žvelgti į partnerį tokį, koks jis yra

Autorius: ŠeimaIrNamai.eu Šaltinis: http://seimairnamai.eu/zvelgti... 2018-02-10 12:17:54, skaitė 1328, komentavo 0

Žvelgti į partnerį tokį, koks jis yra

Šiandien labai aktualus klausimas apie laisvę lyčių santykiuose. Visi siekia laisvės, bet tik nedaugelis supranta jos esmę. Pabandykime išsiaiškinti, kas tai yra ir ar įmanomi santykiai, pagrįsti laisve.

Kiekvieni santykiai yra unikalūs ir nepakartojami. Bet kokie vyri ir moters santykiai yra ypatingi, nepanašūs į kitus. Mes juk skiriamės vienas nuo kito viskuo – ir fiziologija, ir psichologija, ir mąstymu. Šia prasme pats faktas, kad tokios skirtingos būtybės gali bendrauti, yra tam tikra prasme stebuklas. Šie skirtumai niekada niekur nedings, juos reikia priimti ir suprasti, kad būtų įmanoma pasiekti harmoniją. Kai žmogus supranta ir priima šį skirtingumą, daug kas stoja į savo vietas. Pirmiausiai reikia turėti galvoje, kad priešais stovi kitas pilnavertis žmogus, turintis savų troškimų, jausmų ir prioritetų.

Ar esama tarp dviejų lyčių kažko bendro? Nežiūrint į milžiniškus skirtumus, yra poreikių, kurių realizavimas svarbus tiek vyrams, tiek moterims.

Abi lytys siekia laisvės. Tačiau kažkodėl labiausiai paplitusi klaida santykiuose yra ta, kad partneriai pradeda tą laisvę visokeriopai riboti. Priežastys įvairios – baimė prarasti partnerį arba pavydas, pasitikėjimo deficitas, nepagarba ir t.t. Įdomiau yra tai, kad žmonės dažnai patys nesupranta, ką daro. Ir kai santykiai jau žlugo, baisiai nustemba – kaipgi taip gavosi? Nesvarbu, kas jums tasai žmogus – draugas, vyras, žmona. Jis yra laisvas, atskiras, pilnavertis žmogus. Su šiuo faktu būtina susitaikyti. Ir bet kokie apribojimai iš jūsų pusės – tai pasikėsinimas į jo laisvę. Mylėti – tai visų pirma duoti jam laisvę ir priimti jį tokį, koks jis yra. Visa kita – tironija, neturinti nieko bendro su laime;

Seksas. Santykiuose labai svarbus seksualinis potraukis. Vyrams be galo svarbu sugebėti patenkinti savo moterį. Dauguma moterų niekaip negali šito suprasti ir santykiai pradeda strigti, kadangi joms atrodo, kad vyrui galvoje tik viena – seksas. Tai absoliučiai klaidinga ir skubota išvada, kadangi vyrai dažniausiai būtent šiuo būdu rodo savo jausmus. Seksas svarbus ir moterims, jos irgi turi šį poreikį. Taip kad jį irgi galima laikyti bendru abiem lytims;

Emocinis ryšys. Kiekvienam žmogui, nepriklausomai nuo lyties, reikalingi tvirti emociniai ryšiai. Dažnai būtent juos žmonės laiko meile. Iš tikrųjų tokie ryšiai – įsitikinimas, jog yra pasaulyje žmogus, kuris tave supras ir palaikys, visada bus šalia. Sutikite, tai išties neįkainuojama vertybė.

Surasti žmogų, su kuriuo tau gera ir jauku – didi laimė. Ir nesvarbu, kaip pavadinsime tuos santykius, svarbiausia – gerbti kitą ir nepamiršti, kad prieš tave stovi unikali, individuali asmenybė. Taip kad priimkite žmogų tokiu, koks jis yra ir nesistenkite jo perdarinėti. Juk galų gale pamilote jūs jį būtent tokį.

Šaltinis